Μ. Παγώνη: Πάνω από το 90% των υγειονομικών στην Αθήνα έχει εμβολιαστεί

Μ. Παγώνη: Πάνω από το 90% των υγειονομικών στην Αθήνα έχει εμβολιαστεί

Οργισμένη ήταν η αντίδραση της προέδρου των Νοσοκομειακών Γιατρών, Ματίνας Παγώνη, στις αναφορές ότι οι υγειονομικοί αποφεύγουν τον εμβολιασμό. Μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104.6, η κ. Παγώνη διέψευσε τις πληροφορίες ότι δεν εμβολιάζονται οι υγειονομικοί, κατήγγειλε τα όσα ακούγονται και προειδοποίησε για «πόλεμο».

Όπως ανέφερε η κ. Παγώνη, από το σύνολο των τουλάχιστον 97.000 υγειονομικών στα δημόσια νοσοκομεία, έως τις 15 Ιανουαρίου είχαν εμβολιαστεί οι 75.000. «Από που προκύπτει ότι εμβολιάστηκε μόνο το 50% του προσωπικού», διερωτήθηκε, τονίζοντας ότι στα μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής τα ποσοστά εμβολιασμού είναι υψηλά, όπως στον Ευαγγελισμό, όπου το ποσοστό φτάνει το 92%, και το Σωτηρία, όπου φτάνει το 94%.

Αναφορικά με την αύξηση των κρουσμάτων, υπογράμμισε ότι είναι δύσκολη η κατάσταση, προσθέτοντας ωστόσο ότι χρειάζεται ψυχραιμία αλλά και προσοχή.

Όπως ανέφερε η κ. Παγώνη, υπάρχει μια σταδιακή αύξηση στα κρούσματα και στις νοσηλείες. Στα νοσοκομεία της Αττικής οι ΜΕΘ είναι κατειλημμένες σε ποσοστό 67%, ενώ στην υπόλοιπη χώρα σε ποσοστό 56%. «Προς το παρόν είναι διαχειρίσιμη η κατάσταση», υπογράμμισε.

Ως προς το το ενδεχόμενο αυστηρότερου lockdown, η κ. Παγώνη επισήμανε ότι υπάρχει κόπωση στον κόσμο ύστερα από έναν χρόνο και γι' αυτό είναι αρνητική. «Όχι σε αυστηρότερο lockdown, ο κόσμος δεν μπορεί», είπε χαρακτηριστικά. Κατά τη δική της εκτίμηση, πρέπει να υπάρχει αυστηρότερος έλεγχος των μετακινήσεων, αποσυμφόρηση των ΜΜΜ και περισσότερα τεστ για τον έλεγχο της διασποράς και των ασυμπτωματικών, καθώς και να γίνεται καλύτερη ιχνηλάτηση των επαφών.