Μ. Παγώνη: Δεν υπάρχει ξεστοκάρισμα εμβολίων

Μ. Παγώνη: Δεν υπάρχει ξεστοκάρισμα εμβολίων

«Δεν υπάρχει κανένα ξεστοκάρισμα εμβολίων. Πρόκειται για εγκεκριμένα εμβόλια που έχουν πάρει πέντε υπογραφές το καθένα, τα οποία έγιναν και σώθηκε ο κόσμος», τόνισε η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά, Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στο Open το πρωί της Πέμπτης για το θέμα που έχει δημιουργηθεί με το εμβόλιο της AstraZeneca και τα όσα ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και στη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή.

Σχολιάζοντας τη στάση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, υπογράμμισε ότι οφείλει ως γιατρός να πάει να εμβολιαστεί μέχρι τέλος Ιουνίου τόσο απέναντι στους ασθενείς του, όσο και απέναντι στην οικογένειά του.

Παράλληλα η κ. Παγώνη έκανε λόγο για «λάθος επικοινωνιακό χειρισμό από την Επιτροπή Εμβολιασμών, επισημαίνοντας ότι «οι πολίτες έχουν δίκιο που έχουν μπερδευτεί».

«Για την ομάδα των 470.000 που πρέπει να κάνει τη δεύτερη δόση να εμβολιαστεί  από την στιγμή που δεν υπήρχε στην πρώτη δόση εμβόλιο θρόμβωση και θρομβοπενία», σχολίασε.

Όπως σημείωσε η κ. Παγώνη έχουν παρατηρηθεί 1,3 περιστατικά στη δεύτερη δόση σε ένα εκατομμύρια εμβολιασμούς  με AstraZeneca. Είναι ασήμαντη η επιπλοκή».

«Ήδη είπαμε υπάρχει αλλαγή στα επιδημιολογικά στοιχεία αλλά η ενημέρωση θα έπρεπε να είχε γίνει με διαφορετικό τρόπο από την Επιτροπή γιατί απευθύνεται σε απλούς πολίτες και όχι σε γιατρούς. Εκεί ήταν το πρόβλημα», ανέφερε χαρακτηριστικά.