Μ. Όθωνας: Ήταν προαποφασισμένη η αποχώρηση του Ποταμιού

Μ. Όθωνας: Ήταν προαποφασισμένη η αποχώρηση του Ποταμιού

Ως τελική φάση μιας προαποφασισμένης-προσχεδιασμένης ενέργειας, εκτιμά ο Μανώλης Όθωνας, διευθυντής του πολιτικού γραφείου της Φώφης Γεννηματά, την απόφαση αποχώρησης του Ποταμιού από το Κίνημα Αλλαγής. «Ήταν φανερό, αμέσως μετά την εκλογική διαδικασία του Νοεμβρίου, υπήρχε εξαρχής μια άρνηση αποδοχής του αποτελέσματος που δημιουργούσε δεύτερες σκέψεις και αμφιθυμίες. Για έξι μήνες ήταν το ένα πόδι μέσα και το άλλο έξω. Ήταν, λοιπόν, θέμα χρόνου και δικαιολογίας το πότε θα συμβεί αυτό που συνέβη χθες» τόνισε μιλώντας στον ρ/σ «ΘΕΜΑ».

Σημείωσε, δε, ότι το πλαίσιο λειτουργίας του Κινήματος Αλλαγής ήταν ευρύχωρο και γενναιόδωρο για το ΠΟΤΑΜΙ. «Σε όλα τα συλλογικά όργανα και προσυνεδριακά και στο συνέδριο και μετά, με υπερδιπλάσια εκπροσώπηση από την αναλογία του ποσοστού που κατέγραψε ο κ. Θεοδωράκης τον Νοέμβριο. Επίσης, μια σειρά διαδικαστικά ζητήματα για τον τρόπο διεξαγωγής του συνεδρίου έγιναν δεκτά γιατί έγινε μία προσπάθεια πάρα πολύ μεγάλη, με κόστος, με υπερβάσεις, ώστε να δημιουργηθούν όροι συμπόρευσης και συνύπαρξης για να μην υπάρχουν ακριβώς οι εύκολες δικαιολογίες, τις οποίες κάποιοι σήμερα εκ των υστέρων προσχηματικά επικαλούνται» υπογράμμισε ο κ. Όθωνας.

Σύμφωνα με τον στενό συνεργάτη της Φώφης Γεννηματά, το πρόβλημα ήταν πολύ λιγότερο θέματα διαφωνιών με το Κίνημα Αλλαγής και «περισσότερο συμπτωματικά -δεν ξέρω, ή όχι- συμφωνιών με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα το τελευταίο διάστημα. Είναι δηλαδή πολλές οι συμπτώσεις απόψεων με μία σειρά κυβερνητικών αποφάσεων και συνεχείς οι αντιρρήσεις σε όποιες πολιτικές πρωτοβουλίες έφερναν σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση».

Για την επόμενη ημέρα στο Κίνημα Αλλαγής, ο κ. Όθωνας ανέφερε: «Απαλλαγμένοι από αυτή την εσωστρέφεια και το θολό στίγμα, στο οποίο οι συμπεριφορές του τελευταίου διαστήματος είχαν αρνητική συμβολή, είναι να επιταχύνουμε τις μηχανές να βρεθούμε σε πολιτική και εκλογική ετοιμότητα για όλα αυτά που είναι μπροστά μας».