Μ. Νετανιάχου: Τέλος η ανοχή στον Άσαντ - Αν μας επιτεθεί θα τον καταστρέψουμε

Μ. Νετανιάχου: Τέλος η ανοχή στον Άσαντ - Αν μας επιτεθεί θα τον καταστρέψουμε

Προειδοποίηση προς τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ ότι το καθεστώς του δεν είναι πλέον προφυλαγμένο από αντίποινα, απηύθυνε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου από το Λονδίνο όπου βρέθηκε για να συναντηθεί με την Βρετανή ομόλογό του Τερέζα Μέι και τον υπουργό Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον, 

«Νομίζω ότι ο Άσαντ πρέπει να το λάβει αυτό υπόψη του. Τώρα που ο πόλεμος τελείωσε, τώρα που το Ισλαμικό Κράτος εξουδετερώθηκε, και που ο Άσαντ προσκαλεί το Ιράν ή του επιτρέπει να έρθει με τη πρόθεση να επιτεθεί στο Ισραήλ, να έχει τη δυνατότητα να καταστρέψει το Ισραήλ, ο Άσαντ δεν είναι πλέον προφυλαγμένος, το καθεστώς του δεν είναι πλέον ασφαλές. Αν μας επιτεθεί θα καταστρέψουμε τις δυνάμεις του», ξεκαθάρισε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια συνάντησης με δημοσιογράφους στο London Policy Exchange.

«Η Συρία πρέπει να καταλάβει ότι το Ισραήλ δεν θα ανεχτεί την εδραίωση του ιρανικού στρατού σε συριακό έδαφος και οι συνέπειες δεν θα είναι μόνο για τις ιρανικές δυνάμεις, αλλά και για το καθεστώς Άσαντ», προειδοποίησε ο Νετανιάχου.

Η Χαμάς θέλει να πεθαίνουν οι παλαιστίνιοι διαδηλωτές

Ο Μπ. Νετανιάχου υπερασπίστηκε τη χρήση πυρός από τον ισραηλινό στρατό εναντίον των Παλαιστίνιων διαδηλωτών στα σύνορα με τη Γάζα λέγοντας ότι η Χαμάς τους στέλνει στον θάνατο επειδή έτσι δημιουργείται αντιισραηλινό κλίμα στην κοινή γνώμη, αναφέρουν οι Times of Israel.

"Δοκιμάσαμε κανόνια νερού, δοκιμάσαμε δακρυγόνα, τίποτα δεν δούλεψε. Το τελευταίο πράγμα που θέλουμε είναι η βία. Αλλά η Χαμάς επιδιώκει ανοικτά να καταστρέψει το Ισραήλ πραγματοποιώντας βίαιες διαδηλώσειςπροσπαθώντας να παραβιάσει τον φράκτη ασφαλείας, ενώ στέλνει συνεχώς εκατοντάδες φλεγόμενους χαρταετούς και μπαλόνια που προσγειώνονται σε ισραηλινό έδαφος προκαλώντας αμέτρητες πυρκαγιές που έχουν ήδη καταστρέψει μεγάλες εκτάσεις γης".