Μ. Μπορίσοφ: Οι σχέσεις καλής γειτονίας θα επιλύσουν τη μεταναστευτική κρίση

Μ. Μπορίσοφ: Οι σχέσεις καλής γειτονίας θα επιλύσουν τη μεταναστευτική κρίση

Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ εξέφρασε σήμερα την ελπίδα για μια ταχεία λύση για την αποτροπή μιας αναβίωσης της μεταναστευτικής κρίσης μετά την απόφαση της Τουρκίας να χαλαρώσει τους περιορισμούς στην μετακίνηση χιλιάδων αιτούντων άσυλο, που επιδιώκουν να εισέλθουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως μετέδωσε το Reuters.

«Συμφωνήσαμε ότι συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε με όλη μας τη βούληση για σχέσεις καλής γειτονίας, για αμοιβαία κατανόηση και ειρήνη για να επιλύσουμε τη διένεξη που έχουμε στην περιοχή», δήλωσε ο Μπορίσοφ, με το πρακτορείο να αναφέρει ότι διατηρεί στενές σχέσεις με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Να σημειωθεί ότι χθες ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter τη συνάντησή που είχε με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν.

Επίσης σημειώνει ότι ο Βούλγαρος πρωθυπουργός προέβη στις δηλώσεις αυτές μετά τις συνομιλίες που είχε στη Σόφια με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, ο οποίος δήλωσε ότι θα παραμείνει στη Σόφια και πιθανόν θα επισκεφτεί την Τουρκία αύριο, Τετάρτη.

«Κατανοούμε τις τεράστιες προσπάθειες που καταβάλει η Βουλγαρία για να προστατέψει τα σύνορά μας. Το μήνυμά μας με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν είναι σαφέστατο: Μπορείτε να βασιστείτε στην ευρωπαϊκή αλληλεγγύη», τόνισε ο Σαρλ Μισέλ με ανάρτησή του στο twitter.

Με tweet της η πρόεδρος της Επιτροπής έκανε λόγο για μια καλή συνάντηση με τον Βούλγαρο πρωθυπουργό «για τις στρατηγικές αντιμετώπισης των μεταναστευτικών προκλήσεων στην περιοχή και στους καλύτερους τρόπους συνεργασίας με την Τουρκία».