ΓΔ: 899,90 2,35 (0,26 %)

Τζίρος: 83,99 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1990η
Τρίτη, 13 Απριλίου 2021

ΓΔ: 899,90 2,35 (0,26 %)

Τζίρος: 83,99 εκατ. €   RT

M. Μπαρνιέ για Brexit: Δεν μπορούμε να εγγυηθούμε για συμφωνία αυτή τη στιγμή 

M. Μπαρνιέ για Brexit: Δεν μπορούμε να εγγυηθούμε για συμφωνία αυτή τη στιγμή 

Ο επικεφαλής διαπραγματευτής της ΕΕ Μισέλ Μπαρνιέ προειδοποίησε ότι "δεν μπορεί να εγγυηθεί" ότι θα υπάρξει εμπορική συμφωνία Brexit, καθώς οι Βρυξέλλες εξετάζουν την Τετάρτη ως καταληκτική προθεσμία των διαπραγματεύσεων. 

Ο Μπαρνιέ, δήλωσε στους εθνικούς πρεσβευτές του μπλοκ και τους ευρωβουλευτές ότι τα βασικά σημεία διαφωνίας παραμένουν πριν από την τηλεδιάσκεψη σήμερα το απόγευμα του Μπόρις Τζόνσον με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ουρσούλα Φον Ντερ Λάιεν. 

Σε κλειστή σύσκεψη σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Financial Times, ο Μπαρνιέ είπε κατά τη διάρκεια πολύωρων διαπραγματεύσεων με τον ομόλογό του από το Ηνωμένο Βασίλειο Ντέιβιντ Φροσυ και την ομάδα του την Κυριακή δεν κατάφεραν να επιτύχουν πρόοδο στα κύρια εκκρεμή ζητήματα, παρά τις πληροφορίες για σύγκλιση απόψεων στην πρόσβαση των Ευρωπαίων ψαράδων στα βρετανικά ύδατα. 

Οι διαφορές εντοπίζονται σε θέματα όπως, η διασφάλιση ισότιμων όρων ανταγωνισμού και η επίλυση των μελλοντικών διαφορών που θα προκύπτουν από την εφαρμογή της συμφωνίας.