Μ. Μωϋσής για το σκίτσο της «ΕφΣυν»: Μήπως χρωστάτε κάποια συγνώμη;

Μ. Μωϋσής για το σκίτσο της «ΕφΣυν»: Μήπως χρωστάτε κάποια συγνώμη;

Την αντίδραση του πρώην προέδρου της ισραηλιτικής κοινότητας Αθηνών, Μίνου Μωϋσή, προκάλεσε το σκίτσο με την πύλη του Άουσβιτς που δημοσίευσε η ΕφΣυν του Σαββάτου, ο οποίος με ανάρτησή του στο facebook καλεί την εφημερίδα να ζητήσει συγγνώμη σε «άτομα και θεσμικούς φορείς που διαμαρτυρήθηκαν».

Παράλληλα, απευθυνόμενος στον σκιτσογράφο, Κώστα Γρηγοριάδη, ο κ. Μωυσής γράφει: «Την επόμενη φορά που κάτι θα σε θυμώσει, θα σε ενοχλήσει και θα θέλεις να το καυτηριάσεις, μην το ταλαιπωρήσεις το μυαλουδάκι σου, ξέρεις εσύ: το φασόν εξάλλου έτοιμο τόχεις».

Υπενθυμίζεται ότι η Εφημερίδα των Συντακτών του Σαββάτου, δημοσίευσε σκίτσο που συγκρίνει τις προωθούμενες αλλαγές για την φύλαξη των ΑΕΙ με το ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς, πυροδοτώντας μπαράζ αντιδράσεων.

Ολόκληρη η ανάρτηση του Μίνου Μωυσή:

«Εκεί στην ΕφΣυν όλα καλά; Μήπως, μήπως λέω, χρωστάτε κάποια εξήγηση, κάποια συγνώμη, κάποια απάντηση σε όλους εμάς, άτομα και θεσμικούς φορείς, που διαμαρτυρηθήκαμε για το σκίτσο σας με την πύλη του Άουσβιτς; Κι εσείς εκεί στην ΕΣΗΕΑ; Κάτι μεμπτό δεν είδατε να φανταστώ. Κάτι άξιο μιας δήλωσής σας που να σχολιάζει την ανάγκη του μέτρου και της δεοντολογίας. Όλα καλά λοιπόν. Κι εσύ σκιτσογράφε Κώστα Γρηγοριάδη; Την επόμενη φορά που κάτι θα σε θυμώσει, θα σε ενοχλήσει και θα θέλεις να το καυτηριάσεις, μην το ταλαιπωρήσεις το μυαλουδάκι σου, ξέρεις εσύ: το φασόν εξάλλου έτοιμο τόχεις. Το σύνθημα της αρεσκείας σου και την πύλη από κάτω. Δοκιμασμένα πράγματα.

ΥΓ1. Η πρόσκληση για τη συμμετοχή σας στη διαδικτυακή εκδήλωση για την Ημέρα Μνήμης, 27/1 στις 7μμ εξακολουθεί να ισχύει. Ίσως όταν τη δείτε να καταλάβετε και ένα «συγνώμη λάθος» το ακούσουμε.

ΥΓ2. Όλους εσάς που κάνατε shares, comments, likes στην ανάρτησή μου σας ευχαριστώ πολύ αν και τους περισσότερους δεν σας ξέρω προσωπικά. Είναι από αυτές τις φορές που νιώθει κανείς ότι δεν είναι μόνος, ότι είμαστε πολλοί όσοι απλά διεκδικούμε το αυτονόητο και ακόμα αντιδρούμε στην απαξίωση των λέξεων, των συμβόλων, της ιστορίας και στην προσβολή ανθρώπων και μνήμης».