Μ. Μακόνελ: Θα υπάρξει ομαλή μετάβαση εξουσίας-Το Μίσιγκαν επικύρωσε τη νίκη Μπάιντεν

Μ. Μακόνελ: Θα υπάρξει ομαλή μετάβαση εξουσίας-Το Μίσιγκαν επικύρωσε τη νίκη Μπάιντεν

Παρότι ο Ντόναλντ Τραμπ αρνείται σε κάθε ευκαιρία να αναγνωρίσει την ήττα του στις εκλογές, ο αρχηγός της πλειοψηφίας της Γερουσίας Μιτς Μακονελ υποστήριξε ότι η μετάβαση θα γίνει με "ομαλό τρόπο", την ίδια ώρα που, η μεγαλύτερη κομητεία του Μίσιγκαν το Γουέιν επικύρωσε τη νίκη του Τζο Μπάιντεν, μετά από μια διαδικασία-θριλερ.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με το γεγονός ότι η Γενική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία δεν αναγνωρίζει τον Τζο Μπάιντεν ως νικητή των εκλογών, ο Μακονελ δήλωσε: "Θα κάνουμε μια ομαλή μεταφορά από αυτήν τη διοίκηση στην επόμενη. Όλα αυτά θα συμβούν εγκαίρως και θα ορκίσουμε την επόμενη διοίκηση στις 20 Ιανουαρίου".

Ωστόσο, ο ηγέτης της ρεπουμπλικανικής πλειοψηφίας στη Γερουσία, απέφυγε να αναφερθεί στον Τζο Μπάιντεν ονομαστικά, προσθέτοντας ξανά ότι "ο νικητής των εκλογών της 3ης Νοεμβρίου θα ορκιστεί στις 20 Ιανουαρίου. Θα υπάρξει μια ομαλή μετάβαση όπως συμβαίνει κάθε τέσσερα χρόνια από το 1792".

Την ίδια ώρα, η μεγαλύτερη κομητεία του Μίσιγκαν προχώρησε στημ πιστοποίηση των εκλογικών αποτελεσμάτων, αφού αρχικά είχε υπάρξει αδιέξοδο μετά την άρνηση δύο Ρεπουμπλικάνων μελών της επιτροπής να ψηφίσουν υπέρ.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Μίσιγκαν επιβεβαίωσε ότι το συμβούλιο της κομητείας Γουέιν με ψήφους 4-0 πιστοποίησε τα αποτελέσματα των εκλογών, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο στην επικράτηση του Τζο Μπάιντεν στην πολιτεία αυτή και με τη "βούλα".