Μ. Λαζανάς: Όποιος θέλει να... αυτοκτονήσει, ας μην χρησιμοποιεί μάσκα

Μ. Λαζανάς: Όποιος θέλει να... αυτοκτονήσει, ας μην χρησιμοποιεί μάσκα

«Όποιος θέλει να αυτοκτονήσει, και να το προτείνει και σε άλλους για να μην χρησιμοποιεί μάσκα, ας το κάνει. Δυστυχώς υπάρχουν ψεκασμένοι» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Λαζανάς τονίζοντας ότι «η επιδημία είναι κάτι που εξελίσσεται και ήρθε για να μείνει. Καθόλου γριπούλα δεν είναι όπως έλεγαν κάποιοι στην αρχή».
 

Μιλώντας στον Θέμα 104,6, ο λοιμωξιολόγος κ. Λαζανάς σημείωσε πως «σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες υπάρχει σύσταση έως υποχρέωση για χρήση της ακόμα και σε ανοιχτούς χώρους». Επισήμανε πως αντιθέτως στην Ελλάδα οι οδηγίες δεν εφαρμόζονται σωστά ούτε υπάρχουν επαρκείς έλεγχοι. «Δεν μπορούμε σε λεωφορεία ή μετρό να μην χρησιμοποιούμε μάσκα. Επειδή καταλαβαίνω ότι η απόσταση δεν εφαρμόζεται γι' αυτό επιμένω στη χρήση της μάσκας», πρόσθεσε.

Υπογράμμισε ακόμη ότι «πρέπει να μας ανησυχεί η αύξηση των εισαγωγών και των διασωληνωμένων» καθώς και ότι «πρέπει να γίνει μια οργανωμένη προσπάθεια για να έχουμε περισσότερα τεστ ιδιαίτερα σε πληθυσμιακές ομάδες όπως τα γηροκομεία, οι κλειστές δομές, τα ΚΥΤ».

Ο κ. Λαζανάς ανέφερε ότι «μπαίνουμε σε μια δύσκολη εποχή με την έννοια ότι θα αλλάξει ο καιρός, θα κλειστούμε μέσα και θα συμπέσει και η γρίπη. Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι. Όσους περισσότερους έχουμε διαγνώσει, έχουμε βάλει σε καραντίνα ή τους έχουμε βάλει σε νοσοκομείο για να τους θεραπεύσουμε τόσο καλύτερα».

Ο λοιμωξιολόγος επέμεινε στην ανάγκη «το εμβόλιο της γρίπης να γίνει έγκαιρα. Όσοι περισσότεροι αποκτήσουν ανοσία από τη γρίπη θα βοηθήσουν για να ξεμπερδεύουμε από αυτό».