Μ. Κωσταράκος: Το «Μακεδονία ξακουστή» δεν είναι αλυτρωτικό σύνθημα

Μ. Κωσταράκος: Το «Μακεδονία ξακουστή» δεν είναι αλυτρωτικό σύνθημα

Την πρόθεση της κυβέρνησης να επιβάλει απαγορεύσεις για το γνωστό εμβατήριο «Μακεδονία ξακουστή» καταγγέλλει ο επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Μιχάλης Κωσταράκος, ο οποίος υποστηρίζει πως το τραγούδι δεν εμπεριέχει στοιχεία αλυτρωτισμού αλλά γράφτηκε για να τιμήσει όσους πολέμησαν στους Βαλκανικούς Πολέμους.

«Δεν γνωρίζω εάν πράγματι αναφωνούνται αλυτρωτικά συνθήματα, αν εχουν εκδοθει σιωπηλές απαγορεύσεις, ή εάν η κυβέρνηση προτίθεται να λάβει οποιαδήποτε μέτρα και προσωπικά δεν έχω λόγους να αμφιβάλω για την αναφορά του ΥΕΘΑ στο Κοινοβούλιο. Σε κάθε περίπτωση, το συγκεκριμένο συνθημα πραγματικά δεν νομίζω ότι μπορεί να αξιολογηθεί ως αλυτρωτικό», αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στο Facebook.

Παράλληλα, εκτιμά πως όσοι απαγορεύουν το εμβατήριο, «από μόνοι τους συμβάλλουν στο να το καταστήσουν σύμβολο της αντίδρασης κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών» και τονίζει πως «ανεξάρτητα από αυτό για ακόμα μία φορά, αποδεικνύεται το πόσο τραγικά ανιστόρητοι είναι, καθώς η όλη τους προσπάθεια εδράζεται σε λάθος βάσεις».

 Η ανάρτηση του Μ. Κωσταράκου: