7ος χρόνος, ημέρα 2092η
Σάββατο, 24 Ιουλίου 2021

Μ. Γκάγκα: Οι λοιμώξεις που βλέπουμε είναι ολόκληρες οικογένειες

Μ. Γκάγκα: Οι λοιμώξεις που βλέπουμε είναι ολόκληρες οικογένειες

«Οι λοιμώξεις που βλέπουμε εμείς, είναι ολόκληρες οικογένειες που ο ένας κολλάει τον άλλον και που νοσηλεύονται όλοι στο νοσοκομείο», ανέφερε η λοιμωξιολόγος Μίνα Γκάγκα, σημειώνοντας ότι τα κρούσματα δεν αυξάνονται ιδιαίτερα, ωστόσο στη νοσηλεία τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Μιλώντας στην ΕΡΤ η συντονίστρια – διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής κλινικής του νοσοκομείου «ΣΩΤΗΡΙΑ», πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας, Μίνα Γκάγκα μίλησε για την πορεία της πανδημίας και όπως ανέφερε ότι η νοσηλεία δεν ακολουθεί τον αριθμό των κρουσμάτων. «Οι λοιμώξεις που βλέπουμε εμείς, είναι ολόκληρες οικογένειες που ο ένας κολλάει τον άλλον και που νοσηλεύονται όλοι στο νοσοκομείο», προσέθεσε.

Αναφορικά με τη χρήση της μάσκας και κυρίως τη διπλής, υποστήριξε πως το συγκεκριμένο είναι και θέμα του πως αισθάνεται ο καθένας και ότι απλά η διπλή παρέχει μεγαλύτερη προστασία.

Η κα Γκάγκα αναφέρθηκε και στα εμβόλια και στο ποιες πληθυσμιακές ομάδες πρέπει να ακολουθήσουν. «Μετά την ομάδα άνω των 60 ετών από εκεί και πέρα θα πρέπει να εμβολιαστούν άνθρωποι που εκτίθενται πολύ, όπως εργαζόμενοι στα σούπερ μάρκετ και οι διανομείς. Επίσης, οι νεότεροι συμπολίτες μας με υποκείμενα νοσήματα. Μετά τη δεύτερη δόση και την παρέλευση μίας εβδομάδας, θα μπορούν οι άνθρωποι να δουν τις οικογένειές τους και να έχουν μία κανονική ζωή», υποστήριξε η ειδικός.