ΓΔ: 827,06 2,04 (0,25 %)

Τζίρος: 49,44 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1955η
Τρίτη, 9 Μαρτίου 2021

ΓΔ: 827,06 2,04 (0,25 %)

Τζίρος: 49,44 εκατ. €   RT

Μ. Γκάγκα: «Κανένας ασθενής δεν έχει μείνει αβοήθητος»

Μ. Γκάγκα: «Κανένας ασθενής δεν έχει μείνει αβοήθητος»

Οριακή είναι η κατάσταση σε περιοχές με μεγάλο επιδημιολογικό φορτίο, σύμφωνα με την διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής του «Σωτηρία» Μίνα Γκάγκα, υπογραμμίζοντας ότι παρόλα αυτά κανένας ασθενής δεν έχει μείνει αβοήθητος.

Μιλώντας στο «Θέμα 104,6» η κ. Γκάγκα επανέλαβε ότι συνεχίζεται η σημαντική πίεση στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας αλλά και της Αθήνας, καθώς και για την οριακή κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοί της σε περιοχές με μεγαλύτερο επιδημιολογικό φορτίο. «Όταν κατακλυζόμαστε από περιστατικά, δεν μπορείς να κάνεις την ίδια ήρεμη αντιμετώπιση. Αν ξαφνικά, από 8-10 περιστατικά καθημερινά αντιμετωπίζεις 110», είπε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας για τους ασθενείς που μεταφέρονται στο νοσοκομείο με βαριά αναπνευστική ανεπάρκεια, η κ. Γκάγκα διεμήνυσε, ότι είναι σημαντικό όσοι μένουν σπίτι να μιλούν συχνά με τους γιατρούς που τους παρακολουθούν, «είναι σημαντικό να υπάρχει άμεση επαφή με τον γιατρό».

Όπως είπε, ο οικογενειακός γιατρός μπορεί να κάνει μια συνεννόηση με τους ειδικευμένους, ενώ έχουν ξεκινήσει με το κεντρικό Συμβούλιο Υγείας και τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών για μια εκστρατεία σύνδεσης των γιατρών και της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα για να έχουν μια καλύτερη επικοινωνία και εποπτεία για τα περιστατικά.

Παράλληλα, όπως είπε συγκριτικά με τον προηγούμενο χρόνο, φέτος, λόγω των μέτρων τα περιστατικά της κοινής γρίπης είναι μειωμένα. Η προφύλαξη που γίνεται φέτος, βοηθάει αρκετά στο να προφυλάσσονται οι άνθρωποι.