Συναγερμός απο διασωληνώσεις 20άρηδων και 30άρηδων - Μ. Γκάγκα: Κανείς άτρωτος

Συναγερμός απο διασωληνώσεις 20άρηδων και 30άρηδων - Μ. Γκάγκα: Κανείς άτρωτος

Την ανησυχία της σχετικά με την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα εξέφρασε η πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας και διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου Σωτηρία Μίνα Γκάγκα, σημειώνοντας πως όσοι ηλικιωμένοι άνω των 80 ετών που μπήκαν στα νοσοκομεία την τελευταία περίοδο -εκτός από μία γυναίκα- δεν είχαν κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοΐου.

Όπως τόνισε, αυτό δείχνει ότι ο εμβολιασμός δρα προστατευτικά, ενώ στη συνέχεια η κ. Γκάγκα σημείωσε ότι στη ΜΕΘ του νοσοκομείου υπάρχει διασωληνωμένος ασθενής 20 ετών, χωρίς υποκείμενα νοσήματα, ενώ υπάρχουν και άλλοι διασωληνωμένοι ασθενείς κάτω των 38 ετών. 

«Κανείς δεν είναι απρόσβλητος» ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ διευκρίνισε ότι οι πιο νεαροί ασθενείς που νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση είναι λιγοστοί.

Σχετικά με τις εκτιμήσεις της καθηγήτριας Βάνας Παπαευαγγέλου ότι την επόμενη εβδομάδα ενδέχεται να χρειαστούν κλίνες ΜΕΘ για τους 200 ασθενείς που ήδη νοσηλεύονται με κορoνοϊό, η κ. Γκάγκα δήλωσε πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν αυτά τα κρεβάτια και αν χρειαστεί θα γίνουν διασωληνώσεις και στις απλές κλινικές.

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα χρειαστεί βοήθεια του ιδιωτικού τομέα, η κ. Γκάγκα υπογράμμισε πως «οποιοδήποτε νοσοκομείο χρειαστεί θα μπει στον αγώνα».