M. Draghi: Η ΕΚΤ είναι έτοιμη για οποιοδήποτε αποτέλεσμα στο βρετανικό δημοψήφισμα

M. Draghi: Η ΕΚΤ είναι έτοιμη για οποιοδήποτε αποτέλεσμα στο βρετανικό δημοψήφισμα

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι έτοιμη για οποιοδήποτε αποτέλεσμα στο δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί στη Βρετανία στις 23 Ιουνίου για την παραμονή της ή μη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όμως ελπίζει ότι η χώρα θα παραμείνει μέλος της Ένωσης, δήλωσε σήμερα ο Mario Draghi.

"Η ΕΚΤ είναι έτοιμη για οποιοδήποτε αποτέλεσμα", δήλωσε ο κ. Draghi σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Βιέννη μετά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Τράπεζας.

Η ΕΚΤ είναι της άποψης ότι η Βρετανία θα έπρεπε να παραμείνει μέλος της ΕΕ "επειδή η Ευρωπαϊκή Ένωση θα ωφεληθεί από την παραμονή της, αλλά πιστεύουμε ότι και το Ηνωμένο Βασίλειο επίσης θα ωφεληθεί από την παραμονή του στην ΕΕ", συνέχισε.

Η ΕΚΤ έχει επισημάνει ότι το βρετανικό δημοψήφισμα είναι μία από τις βασικές πηγές πολιτικού κινδύνου που θα μπορούσαν να υπονομεύσουν την οικονομική σταθερότητα της ευρωζώνης. Δεν έχει ανακοινώσει όμως λεπτομέρειες για τις δικές της προετοιμασίες ενόψει του δημοψηφίσματος και ο κ. Draghi δεν έδωσε διευκρινίσεις όταν ρωτήθηκε για το θέμα, στη συνέντευξη Τύπου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ