Μ. Δερμιτζάκης: Το lockdown μπορεί να κρατήσει 4 με 5 εβδομάδες

Μ. Δερμιτζάκης: Το lockdown μπορεί να κρατήσει 4 με 5 εβδομάδες
Δεν θα πάει μέχρι τα Χριστούγεννα το lockdown, δήλωσε ο Μ. Δερμιτζάκης
Eurokinissi

Στην εκτίμηση ότι το lockdown μπορεί να διαρκέσει μέχρι και πέντε εβδομάδες προχώρησε ο Μανώλης Δερμιτζάκης «αν δεν δούμε το επιθυμητό αποτέλεσμα στη μείωση των κρουσμάτων».

Μιλώντας στο MEGA, ο καθηγητής Γενετικής του Πανεπιστημίου Γενεύης σημείωσε πως «το lockdown ξεκινά με ένα σχεδιασμό τριών εβδομάδων αλλά στο βάθος νομίζω πρέπει να βλέπουμε ποιο θα είναι το αποτέλεσμα».

Όπως τόνισε, «αν δεν δούμε το επιθυμητό αποτέλεσμα στη μείωση των κρουσμάτων το lockdown θα συνεχίσει».

Ανέφερε ακόμη πως «ένα εναλλακτικό μοντέλο είναι να βγούμε με περίπου 500 κρούσματα, το οποίο μπορεί να χρειαστεί παραπάνω από 3 βδομάδες. Αν δεν είναι 3 βδομάδες, θα είναι 4 ή 5, δεν θα πάει μέχρι τα Χριστούγεννα».

Αναφερόμενος στα εμβόλια κατά του κορονοϊού, σημείωσε πως «περιμένουμε τα αποτελέσματα από την τρίτη φάση της δοκιμής από κάποιες εταιρείες τις επόμενες εβδομάδες. Αν τα αποτελέσματα είναι όσο καλά περιμένουν, θα πάνε για έγκριση επείγουσας χρήσης».

«Αν όλα πάνε με βάση το χρονοδιάγραμμα, ο εμβολιασμός θα γίνει μετά τα Χριστούγεννα. Εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού θα έρθει σε δεύτερη φάση, από Μάρτιο - Απρίλιο», σημείωσε.