Μ. Δερμιτζάκης: Με τόσα κρούσματα της νόσου, δεν προστατεύονται ούτε οι νέοι

Μ. Δερμιτζάκης: Με τόσα κρούσματα της νόσου, δεν προστατεύονται ούτε οι νέοι

Στην διατήρηση των υψηλών επιπέδων στα ημερήσια κρούσματα αναφέρθηκε ο καθηγητής Γενετικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης, τονίζοντας πως ο αριθμός των λοιμώξεων είναι τόσο υψηλός, που πλέον ούτε οι νέοι είναι προστατευμένοι, ενώ εκτίμησε πως ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων στην χώρα ανέρχεται σε περίπου 15.000.

Αναλυτικότερα, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ, ο κ. Δερμιτζάκης σημείωσε πως ο αριθμός των κρουσμάτων είναι αρκετά υψηλός, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται περιστατικά σοβαρής νόσου και θανάτων ακόμα και νέων σε ηλικία ασθενών, όπως ο 52χρονος που έχασε τη ζωή του χωρίς να αντιμετωπίζει υποκείμενα νοσήματα.

«Αυτό είναι δυστυχώς κάτι που περιμένουμε, είναι αποτέλεσμα του γεγονότος ότι έχουμε πολλά ενεργά κρούσματα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο καθηγητής, ενώ συμπλήρωσε πως «όταν έχουμε πολλά ενεργά κρούσματα θα δούμε και τις σπάνιες περιπτώσεις, άνθρωποι που ενδεχομένως έχουν κάποια σπάνια ευαισθησία, την οποία δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε και αυτή δεν εμπίπτει στον ορισμό του υποκείμενου νοσήματος, να έχουν μια πολύ άσχημη εξέλιξη όσον αφορά την νόσο».

«Είναι τραγικό αλλά με δεδομένους τους αριθμούς είναι μάλλον αναμενόμενο» σημείωσε ο καθηγητής, ενώ αναφορικά με τον αριθμό των ενεργών λοιμώξεων αυτή τη στιγμή στην χώρα, ο κ. Δερμιτζάκης εκτίμησε πως ανέρχονται σε 10.000-15.000.

«Είναι πολλά. Είναι περίπου 1 στους 1000 και λιγότερο» τόνισε και πρόσθεσε πως είναι πλέον μεγάλη η πιθανότητα ένας πολίτης να συναντήσει ένα κρούσμα, ανέφερε ο κ. Δερμιτζάκης.