Μ. Χρυσοχοΐδης: Υπάρχει κράτος και θα είναι δίπλα στους πολίτες

Μ. Χρυσοχοΐδης: Υπάρχει κράτος και θα είναι δίπλα στους πολίτες

Σαφές μήνυμα πως υπάρχει κράτος, βρίσκεται δίπλα στους πολίτες και η Αστυνομία θα κάνει τη δουλειά της σε όλη την Ελλάδα, έστειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη από τη Λάρισα, μετά τη συνάντηση που είχε με τις τοπικές αρχές για την εγκληματικότητα και το μεταναστευτικό.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι « υπάρχει κράτος. Θα είναι έξω, και δίπλα στους πολίτες» και πως «τα προβλήματά τους είναι δική μας ευθύνη. Ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας και των αστυνομικών δυνάμεων» για να προσθέσει εν συνεχεία ότι «η Αστυνομία είναι ολοκληρωτικά αφιερωμένη, προσανατολισμένη σε αυτή τη δήλωση». 

Επίσης, γνωστοποίησε ότι θα μεταβεί σε όλους τους νομούς της χώρας για να επιβλέψει τα επιχειρησιακά σχέδια, τα οποία καταρτίζονται σε κάθε περιοχή. «Η Αστυνομία έχει πλέον αποστολή και θα την τιμά», ξεκαθάρισε.

Ο υπουργός συνάντησε επίσης τους βουλευτές, τον Περιφερειάρχη, τους Δημάρχους της Λάρισας, όπου τους ενημέρωσε για τα μέτρα με τα οποία διασφαλίζει η πολιτεία την ασφάλεια των πολιτών της περιοχής. «Μιλήσαμε επίσης και για το μεταναστευτικό. Για την εθνική ανάγκη διαχείρισης της κρίσης που υπάρχει στα νησιά μας», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τον κ. Χρυσοχοΐδη, η Λάρισα έχει ήδη σηκώσει βάρος στη φιλοξενία των προσφύγων και των μεταναστών. «Θα συμβάλλει και τώρα με δικαιοσύνη, στο πλαίσιο μιας αναλογικής πανελλαδικής κατανομής των μεταναστών και των προσφύγων. Γιατί οι τοπικοί άρχοντες και οι κάτοικοι της Λάρισας έχουν εθνική συνείδηση και εθνική ευθύνη», κατέληξε.