7ος χρόνος, ημέρα 2154η
Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2021

Μ. Χρυσοχοΐδης: Οι δράστες της δολοφονίας Καραϊβάζ θα βρεθούν σύντομα

Μ. Χρυσοχοΐδης: Οι δράστες της δολοφονίας Καραϊβάζ θα βρεθούν σύντομα

«Ειδεχθές έγκλημα» χαρακτήρισε τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης μετά τη συνάντηση που είχε, στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητά του πως οι δράστες της δολοφονίας του δημοσιογράφου θα συλληφθούν άμεσα.

«Πολύ γρήγορα, όπως κάνει πάντα η Ελληνική Αστυνομία, θα βρει τους ενόχους και θα τους παραδώσει στη δικαιοσύνη», δήλωσε ο κ. Χρυσοχοϊδης σημειώνοντας ότι η εντολή που έλαβε από τον Πρωθυπουργό είναι οι έρευνες για την εξιχνίαση της υπόθεσης να επισπευστούν.

Παράλληλα, ο κ. Χρυσοχοϊδης εξέφρασε θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του Γιώργου Καραϊβάζ.

Υπενθυμίζεται πως θύμα δολοφονικής ενέδρας έξω από το σπίτι του στον Άλιμο έπεσε το μεσημέρι της Παρασκευής ο δημοσιογράφος Γιώργος Καραϊβάζ. Άγνωστοι που επέβαιναν σε δίκυκλο πυροβόλησαν τουλάχιστον 17 φορές το θύμα, που άφησε επί τόπου την τελευταία του πνοή. Ανθρωποκυνηγητό της ΕΛΑΣ για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα πρόσωπα των δύο αντρών που επέβαιναν σε δίκυκλο χαμηλού κυβισμού ήταν ακάλυπτα την στιγμή της δολοφονίας, ενώ στο επίκεντρο της έρευνας βρίσκονται οι καταθέσεις περιοίκων που έγιναν αυτόπτες μάρτυρες της εκτέλεσης του δημοσιογράφου. Όπως προέκυψε από τον πρώτο βαλλιστικό έλεγχο, το όπλο με το οποίο οι δύο δράστες εκτέλεσαν τον Καραϊβάζ είναι «καθαρό» και δεν έχει χρησιμοποιηθεί σε άλλη έκνομη ενέργεια.