ΓΔ: 907,08 7,66 (0,85 %)

Τζίρος: 81,54 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2024η
Δευτέρα, 17 Μαΐου 2021

ΓΔ: 907,08 7,66 (0,85 %)

Τζίρος: 81,54 εκατ. €   RT

Μ. Χρυσοχοΐδης για επιχειρησιακό σχέδιο ΕΛ.ΑΣ: «Θεωρίες συνωμοσίας» οι ισχυρισμοί της αντιπολίτευσης

Μ. Χρυσοχοΐδης για επιχειρησιακό σχέδιο ΕΛ.ΑΣ: «Θεωρίες συνωμοσίας» οι ισχυρισμοί της αντιπολίτευσης

Λεπτομέρειες για το νέο επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛΑΣ έδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης χαρακτηρίζοντας παράλληλα «θεωρίες συνωμοσίας που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα» τους ισχυρισμούς της αντιπολίτευσης ότι θα εμποδίζονται οι δημοσιογράφοι και οι φωτορεπόρτερ να καλύπτουν διαδηλώσεις.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο υπουργός σημείωσε ότι με βάση το νέο  επιχειρησιακό σχέδιο η αστυνομία θα λειτουργεί με κάμερες, κάτι που θα ανακοινώνεται από την αρχή στους διαδηλωτές και εξήγησε ότι το μέτρο του αξιωματικού συνδέσμου που καθιερώνεται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Συναθροίσεων θα άφορα τις περιπτώσεις που οι ίδιοι οι δημοσιογράφοι θα ζητούν αστυνομική προστασία όταν εξελίσσονται σοβαρά γεγονότα.

Επίσης η αστυνομία θα έχει μια κλιμάκωση στην χρήση των μεσών τόνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης. Σε πρώτη φάση, εξήγησε ο υπουργός, θα υπάρχουν εμπόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών, μετά κλιμακούμενη χρήση μέτρων όπως το νερό, υπάρχει διαμεσολάβηση, και υπάρχει η νέα ομάδα ΟΔΟΣ, μια ομάδα νέων αστυνομικών, το 80% των οποίων είναι γυναίκες οι οποίοι είναι άοπλοι και συνεννοείται με τους διαδηλωτές ώστε να μην καταλαμβάνουν το οδόστρωμα και να βαδίζουν στα πεζοδρόμια.

Στο τέλος έρχεται η λογοδοσία της ΕΛΑΣ για όσα έγιναν μετά τα γεγονότα, αλλά αν διεπράχθησαν και ποινικά αδικήματα και καταστροφές, κατέληξε.