Μ. Χρυσοχοΐδης: Θέλει η Αριστερά που στέναξε σε εξορίες να παρακολουθούμε πολίτες;

Μ. Χρυσοχοΐδης: Θέλει η Αριστερά που στέναξε σε εξορίες να παρακολουθούμε πολίτες;

Σκληρή απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ για τη σύλληψη του καταδικασμένου Χρυσαυγίτη, Χρήστου Παππά έδωσε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης. Ο Υπουργός αφού υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει χαιρέκακα τα ρέστα του για τον Παππά, σήκωσε το γάντι στον ΣΥΡΙΖΑ διερωτώμενος αν θα έπρεπε η αστυνομία επί της ουσίας να παρανομήσει. «Θεωρήσατε ότι ο Χρυσοχοΐδης και η Αστυνομία δεν τα κατάφεραν. Θέλατε να τους παρακολουθούμε. Ο Λαγός έχει ασυλία. Ειρωνευτήκατε ότι τα σπίτια ήταν σε επιτήρηση. Επιτέλους τι θέλετε; Να επιτρέψουμε το λιντσάρισμα για να ικανοποιηθεί το κοινό αίσθημα; Η Αριστερά που στέναξε σε κελιά και εξορίες», είπε με νόημα με κ. Χρυσοχοϊδης ενώ υπενθύμισε ότι οι πιο ευνοικοί περιοριστικοί όροι επιβλήθηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα η τότε ηγεσία του Υπουργείου δεν έκανε καμία κίνηση για να επανέλθει το προηγούμενο σκληρότερο καθεστώς.

«Να διευκρινίσω το εξής. Για ενημέρωση αίθουσας και λαού. Υποχρέωση της αστυνομίας για τον Παππά ήταν να δίνει το «παρών» στο Α/Τ Παπάγου κάθε πρώτη του μηνός. Τελευταίο «παρών» 1 Οκτωβρίου. Το λέω για τους ευαίσθητους. Τον Σεπτέμβριο του 2015, επί ΣΥΡΙΖΑ, ο εισαγγελέας Εφετών άλλαξε τους περιοριστικούς όρους. Αν υπήρχε ο περιοριστικός όρος να κοιμάται σπίτι του, η Αστυνομία έπρεπε να πηγαίνει κάθε βράδυ σπίτι του. Υπήρχε υπουργός Δικαιοσύνης να πάνε στον εισαγγελέα και να ζητήσουν αυστηρούς όρους και σήμερα έρχεστε και ζητάτε τα ρέστα. Είστε σε αδιέξοδα, δημοσκοπικά, εσωκομματικά. Επιστρατεύεται εθνικισμό, λαϊκισμό και κοινωνικό συντηρητισμό», υπογράμμισε χαρακτηριστικά με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να… ενοχλούνται.

Μάλιστα, εμφανίστηκε βέβαιος ότι η Ελληνική Αστυνομία θα συλλάβει τον πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής, για να αναρωτηθεί αν και τότε οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι… χαρούμενοι, όπως τώρα. «Στοχοποιείτε την Αστυνομία και τον Χρυσοχοΐδη. Ο τρόμος και η πάταξη είστε εσείς. Λάμπετε για τη γκάφα, το φιάσκο, όταν τον συλλάβουμε γιατί θα τον συλλάβουμε, θα είστε τόσο χαρούμενοι;», είπε.