Μ. Χρυσοχοΐδης: Δεν υπάρχουν μαζικά κρούσματα κορονοϊού στην Αστυνομία

Μ. Χρυσοχοΐδης: Δεν υπάρχουν μαζικά κρούσματα κορονοϊού στην Αστυνομία

Στην κατηγορηματική διάψευση ότι υπάρχουν μαζικά κρούσματα του κορονοϊού στην ΕΛ.ΑΣ προέβη σήμερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, επισημαίνοντας ότι «τηρούνται ευλαβικά τα μέτρα προστασίας» και μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί 387 κρούσματα αστυνομικών σε σύνολο 55.000. Τέλος 2021 η έναρξη ανέγερσης των νέων φυλακών Ασπροπύργου. 

Σύμφωνα με την τοποθέτηση του κ. Χρυσοχοΐδη κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τη σωφρονιστική νομοθεσία στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, υπάρχει αυστηρή εποπτεία για τη διασφάλιση της υγείας των αστυνομικών και βάσει των στοιχείων τα κρούσματα στη ΓΑΔΑ με 50.000 υπαλλήλους είναι μόλις 50, όπως μεταδίδει το ΣΚΑΪ.

Όσον αφορά την ανέγερση των νέων φυλακών στον Ασπρόπυργο για τη μεταφορά των φυλακών Κορυδαλλού ανέφερε ότι θα εκκινήσει το αργότερο έως το τέλος του 2021 και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση έχει θέσει ήδη σε λειτουργία μεγάλος μέρος των φυλακών Νιγρίτας που είχαν κλείσει και τρέχει παράλληλα με γοργούς ρυθμούς εκείνη της Δράμας.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης, δήλωσε επίσης, ότι θα λάβει σοβαρά υπόψη του και θα θέσει προς συζήτηση την πρόταση της βουλευτού της ΝΔ, Μαριέττας Γιαννάκου, για κατάργηση του δικαιώματος αδείας και μεταγωγής στις αγροτικές φυλακές για μεγαλέμπορους ναρκωτικών. Σημειώνεται, πως το νομοσχέδιο προβλέπει ήδη τροποποιήσεις στη χορήγηση τακτικών αδειών κρατουμένων, ενώ απαγορεύει ρητά τη μεταγωγή καταδίκων για τρομοκρατία στις αγροτικές φυλακές.

Για τις αγροτικές φυλακές ο κ. Χρυσοχοΐδης, υπενθύμισε ότι  την περίοδο 2015-2019 από τις 200 αποδράσεις συνολικά, οι 24 είχαν γίνει μόνο από το κατάστημα αγροτικών φυλακών στην Τίρυνθα, ενώ κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ  ότι επί διακυβέρνησής του ο Κορυδαλλός είχε πάψει να λειτουργεί ως φυλακή 

«Πριν από δύο χρόνια είχαμε κάθε εβδομάδα δολοφονίες στον Κορυδαλλό. Ο Κορυδαλλός δεν ήταν φυλακή. Δεν έκλεινε τις ώρες που έπρεπε. Είναι αυτό ασφάλεια; Αναρωτιέμαι τι έγινε εκείνη την εποχή και τι πολιτικές ασκήθηκαν προκειμένου να αντιμετωπιστούν αυτού του είδους οι δράσεις», ανέφερε ο κ. Χρυσοχοΐδης, σύμφωνα με το ΣΚΑΙ και πρόσθεσε: «με τον νόμο Παρασκευόπουλου απελευθερώθηκαν 4.000 σε λίγες εβδομάδες προκαλώντας τεράστια προβλήματα. Πρόκειται για καθολική ομολογία αποτυχίας».

Ο Υπουργός προανήγγειλε νέο νομοσχέδιο για την εκπαίδευση στα Σώματα Ασφαλείας, ενώ έκανε ειδική μνεία στο ζήτημα των ασυνόδευτων ανηλίκων, υποστηρίζοντας πως όταν ανέλαβε ήταν 4.000 συνολικά εκ των οποίων οι 1.500 στα νησιά και σήμερα όπως είπε «δεν υπάρχει ούτε ένας ασυνόδευτος ανήλικος στα νησιά».