Μ. Χρυσοχοΐδης: 400 νέοι συνοριοφύλακες στον Έβρο, 800 στα νησιά 

Μ. Χρυσοχοΐδης: 400 νέοι συνοριοφύλακες στον Έβρο, 800 στα νησιά 

Την εγκατάσταση στον Έβρο 400 συνοριοφυλάκων και την πρόσληψη ακόμα 800 για την καλύτερη στελέχωση των αρμόδιων υπηρεσιών στα νησιά του Αν. Αιγαίου, προανήγγειλε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Παράλληλα σημείωσε ότι κάθε 15 λεπτά, οι κάτοικοι της Αττικής, βλέπουν αστυνομικούς της ΔΙΑΣ να περιπολούν στις γειτονιές τους.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Κλείνουμε τις εκκρεμότητες του χθες. Δημιουργούμε σε στέρεες βάσεις την Ελλάδα του αύριο» που πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε ότι ότι η ασφάλεια είναι ένας από τους τρεις βασικούς πυλώνες της κυβερνητικής πολιτικής και αναφέρθηκε  στο έργο που έχει γίνει τους τελευταίους επτά μήνες, υπογραμμίζοντας τη σημαντική προσπάθεια που έχει γίνει στα Εξάρχεια.

Όσον αφορά τη φύλαξη των συνόρων σημείωσε ότι η κατάσταση ιδίως στα χερσαία σύνορα έχει βελτιωθεί σημαντικά ενώ «ήδη προγραμματίζεται και τέλος Μαΐου θα έχουν εγκατασταθεί στον Έβρο 400 νέοι συνοριοφύλακες».

Για τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου προανήγγειλε την άμεση πρόσληψη 800 συνοριοφυλάκων ενώ σχετικά με την ασφάλεια στις πόλεις και τις γειτονιές, ο Μ. Χρυσοχοΐδης έκανε ειδική αναφορά στην πρόσληψη των 1500 νέων αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ. 

«Αυτή τη στιγμή δηλαδή, κάθε 15 λεπτά περίπου, οι κάτοικοι του λεκανοπεδίου ακόμα και της πιο ακραίας αραιοκατοικημένης περιοχής, βλέπουν αστυνομικούς της ΔΙΑΣ να περιπολούν στις γειτονιές τους» ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Διαβάστε ακόμη:

Μεταναστευτικό: Επτά στρατηγικές προτεραιότητες - Το σχέδιο της κυβέρνησης