Μ. Χρυσοβελώνη: Δεν θα υπάρχει κανένα θέμα περικοπής

Μ. Χρυσοβελώνη: Δεν θα υπάρχει κανένα θέμα περικοπής

Δεν θα υπάρξουν πρόωρες εκλογές, υπογράμμισε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, "Πρακτορείο 104,9 FM", η υφυπουργός Εσωτερικών Μαρία Χρυσοβελώνη, ερωτηθείσα εάν το θέμα των συντάξεων ή της Συμφωνίας των Πρεσπών μπορεί κατά την άποψή της να πυροδοτήσει μια τέτοια εξέλιξη.

«Δεν νομίζω ότι θα υπάρξουν πρόωρες εκλογές. Και από τις δηλώσεις του πρωθυπουργού το έχουμε διαγνώσει, αλλά και από τις πρόσφατες χθεσινές δηλώσεις του προέδρου των ΑΝΕΛ μετά το τέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας (Κ.Ο.) την οποία είχαμε. Είναι σαφές ότι στόχος και προσπάθεια όλων είναι να εξαντληθεί η τετραετία», ανέφερε.

Σε ό,τι αφορά τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, για το θέμα των συντάξεων, η κ. Χρυσοβελώνη σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «τελικά η κυβέρνηση θα τα καταφέρει, έτσι φαίνεται και επομένως δεν θα υπάρχει κανένα θέμα περικοπής» και άσκησε κριτική στη ΝΔ για τη στάση της στο συγκεκριμένο ζήτημα λέγοντας: «δεν μπορώ να καταλάβω ποια είναι η τακτική της (της ΝΔ), θα έπρεπε σε παρόμοια θέματα τα οποία αφορούν τους Έλληνες πολίτες και σε πρωτοβουλίες που κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση να επικροτεί και να στηρίζει την προσπάθεια. Δεν βλέπουμε, όμως, κάτι τέτοιο από την πλευρά της ΝΔ».

Για το δημοψήφισμα στην πΓΔΜ, η κ. Χρυσοβελώνη επισήμανε ότι «το αποτέλεσμά του δημιουργεί για την Ελλάδα κάποια νέα δεδομένα. Το πρώτο πολύ σημαντικό είναι ότι αποδεικνύεται ότι η ελληνική κυβέρνηση έπραξε όλα όσα θα έπρεπε (διεθνείς επαφές, διπλωματία), για να μην έχει η σταθερότητα στην Ελλάδα κανένα πρόβλημα».

Πρόσθεσε, δε, ότι επίσης πολύ σημαντικό για την Ελλάδα είναι ότι «η βελτίωση που παρουσιάζουμε στο κομμάτι της οικονομίας μάς δίνει και θα μάς δώσει ακόμα μεγαλύτερη δύναμη στο μέλλον, για να μπορούμε να κατοχυρώνουμε τις εθνικές μας θέσεις».

«Όσον αφορά τους ΑΝΕΛ και τον Πάνο Καμμένο, έχουν δικαιωθεί από την απόφαση του προέδρου να μην ρίξει την κυβέρνηση της χώρας και να μην προκαλέσει αστάθεια στην Ελλάδα. Το καλοκαίρι η αξιωματική αντιπολίτευση είχε καταθέσει πρόταση μομφής.

Για σκεφτείτε τι θα είχε συμβεί εάν η κυβέρνηση αυτή είχε πέσει, δεν θα είχαμε εξέλθει από τα μνημόνια, η οικονομία δεν θα είχε ανοδική πορεία, δεν θα μιλούσαμε για τη μη περικοπή των συντάξεων, δεν θα μιλούσαμε για τη δημιουργία μόνιμων θέσεων εργασίας τις οποίες εξήγγειλε ο πρωθυπουργός και έχουν δρομολογηθεί για το "Βοήθεια στο Σπίτι" και την ειδική αγωγή και γενικώς η χώρα θα είχε πάει πίσω και βεβαίως το αρνητικό αντίκτυπο θα ήταν στους 'Ελληνες πολίτες», συμπλήρωσε.

Επισήμανε εξάλλου, ότι εάν και εφόσον έρθει η συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή «από εκεί και πέρα θα δούμε ποια θα είναι η τοποθέτηση των βουλευτών γύρω από το συγκεκριμένο θέμα».

Για τις αντιδράσεις από τα δημοσιεύματα σχετικά με συναντήσεις της Μαρίας Σπυράκη και του πρωθυπουργού της πΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, η κ. Χρυσοβελώνη τόνισε πως «έκπληκτη παρακολουθώ όλη αυτή τη διαδικασία, αυτό αποδεικνύει ότι πραγματικά η ΝΔ, αν μη τι άλλο, δεν έχει μια συγκεκριμένη θέση και άποψη για το θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών. Εμφανίζεται (σ.σ. η ΝΔ) με διαφορετική γλώσσα στο εσωτερικό της χώρας και με διαφορετική στο εξωτερικό.

Η έκπληξη και ο σχολιασμός δεν γίνεται από την πλευρά της κυβέρνησης, αλλά και από τα ίδια τα στελέχη της ΝΔ και κυρίως από τους βουλευτές που προέρχονται από τη Μακεδονία. Είναι μια απίστευτη διγλωσσία, η οποία είναι λιγάκι επικίνδυνη. Χαρακτηρίζω την αντιπολιτευτική δράση της ΝΔ ως καιροσκοπική και εν πολλοίς τυχοδιωκτική, γιατί βλέπουμε ότι επενδύει και επένδυσε όλο αυτό το χρονικό διάστημα στην εσωτερικοποίηση -στη χώρα μας- της κρίσης των Σκοπίων από το δημοψήφισμα, μια τακτική η οποία τελικά απέτυχε παταγωδώς».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία intime news