Μ. Χαρακόπουλος: Η χώρα δεν πρέπει να μεταβληθεί σε ζούγκλα

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018, 18:20
-A +A
Μ. Χαρακόπουλος: Η χώρα δεν πρέπει να μεταβληθεί σε ζούγκλα

«Η κατάσταση στον τομέα της δημόσιας τάξης ποτέ δεν ήταν χειρότερη» τονίζει σε δήλωσή του ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Μάξιμος Χαρακόπουλος, εξηγώντας ότι «αυτό είναι το έργο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που εγκλωβισμένη στις γνωστές ιδεοληψίες της ψάχνει ενόχους στους αντιπάλους της, αντί να κοιτάξει στον καθρέφτη».

Με αφορμή πρόσφατα περιστατικά εγκληματικότητας, ο κ. Χαρακόπουλος καταγγέλλει ότι το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει αφήσει χωρίς εμφανή αστυνόμευση ολόκληρες περιοχές και ότι εξακολουθεί να επιδεικνύει μια πρωτοφανή ανοχή στη βία περιθωριακών ομάδων.

Ως εκ τούτου ο τομεάρχης της ΝΔ καλεί την κυβέρνηση να αλλάξει την πολιτική της και τους επικεφαλής του αρμόδιου υπουργείου να πράξουν όσα επιτάσσει το καθήκον της θέσης τους, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως η χώρα δεν πρέπει να μεταβληθεί σε ζούγκλα.

Αναλυτικά η δήλωση του Μάξιμου Χαρακόπουλου:

«Η ελληνική κοινωνία παρακολουθεί εμβρόντητη την εγκληματικότητα να αυξάνεται καθημερινά. Μέσα σε λίγες ημέρες είχαμε την παρ’ ολίγον δολοφονία ενός δεκαεννιάχρονου κοριτσιού στο Αγρίνιο από διαδηλωτές, τον τραγικό θάνατο ενός νεαρού σε κοσμηματοπωλείο στο κέντρο της Αθήνας, τον βιασμό μιας κοπέλας στο Ζεφύρι που βρέθηκε σε ημικωματώδη κατάσταση και τον ξυλοδαρμό βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στην Καλαμάτα από χούλιγκαν. Όλα τα παραπάνω γεγονότα, καθώς και πολλά άλλα που δεν βλέπουν το φως της δημοσιότητας, επιβεβαιώνουν αυτό που επανειλημμένως έχουμε επισημάνει, ότι, δηλαδή, η κατάσταση στον τομέα της δημόσιας τάξης ποτέ δεν ήταν χειρότερη.

Αυτό είναι το έργο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που εγκλωβισμένη στις γνωστές ιδεοληψίες της ψάχνει ενόχους στους αντιπάλους της, αντί να κοιτάξει στον καθρέφτη. Το κατ’ ευφημισμόν υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει αφήσει χωρίς εμφανή αστυνόμευση ολόκληρες περιοχές, όπως το ευρύτερο κέντρο της Αθήνας, όπου η εγκληματικότητα έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Παράλληλα, εξακολουθεί να επιδεικνύει μια πρωτοφανή ανοχή στη βία των κάθε λογής περιθωριακών ομάδων, που δεν διστάζουν να επιτίθενται σε πρεσβείες, δημόσια κτίρια ή ακόμη και να διακόπτουν τη λειτουργία σε εκκλησία.

Καλούμε την κυβέρνηση, έστω και τώρα, να αλλάξει την πολιτική της και οι επικεφαλής του αρμόδιου υπουργείου, αφού συμφωνήσουν σε μια κοινή γραμμή, να πράξουν όσα επιτάσσει το καθήκον της θέσης τους. Η χώρα δεν πρέπει να μεταβληθεί σε ζούγκλα».

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τετάρτη 19/06/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα