Μ. Βρετανία: Παραμένουν στην «πράσινη» λίστα οι αφίξεις από Ελλάδα

Μ. Βρετανία: Παραμένουν στην «πράσινη» λίστα οι αφίξεις από Ελλάδα

Δεν συμπεριλαμβάνεται και για αυτήν την εβδομάδα η Ελλάδα από τη λίστα της βρετανικής κυβέρνησης με τις χώρες από τις οποίες οι αφίξεις θα πρέπει να μπαίνουν σε καραντίνα 14 ημερών λόγω αυξημένων κρουσμάτων κορονοϊού. Παρά τις μονομερείς αποφάσεις Σκωτίας και Ουαλίας η Ελλάδα παραμένει στην «πράσινη λίστα».

Υπενθυμίζεται ότι η Σκωτία επιβάλλει από σήμερα καραντίνα δύο εβδομάδων στις αφίξεις από Ελλάδα και η Ουαλία συστήνει καραντίνα 14 ημερών στις αφίξεις από τη Ζάκυνθο και άλλα πέντε νησιά, ενώ στην πράσινη λίστα παραμένει και η Πορτογαλία, παρά το γεγονός ότι καταγράφει 23 κρούσματα κορονοϊού ανά 100.000 κατοίκους, αναλογία μεγαλύτερη των 20 κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους που είναι το άτυπο όριο το έχει θέσει η βρετανική κυβέρνηση για τη διαλογή των χωρών. Η αντίστοιχη αναλογία για την Ελλάδα κυμαίνεται γύρω στα 14 κρούσματα.

Ανακοινώνοντας τη σημερινή απόφαση μέσω Twitter ο Υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς προειδοποίησε τους κατοίκους του Ηνωμένου Βασιλείου που σκοπεύουν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό ότι η κυβέρνηση «δε θα διστάσει» να αφαιρέσει χώρες από την πράσινη λίστα με μικρή χρονική ειδοποίηση εφόσον κριθεί αναγκαίο και σημείωσε πως οι σχετικές αποφάσεις βασίζονται σε διάφορα επιδημιολογικά κριτήρια.