Μ. Βρετανία: Ανακοινώθηκε η μεγαλύτερη αύξηση αμυντικών δαπανών εδώ και δεκαετίες

Μ. Βρετανία: Ανακοινώθηκε η μεγαλύτερη αύξηση αμυντικών δαπανών εδώ και δεκαετίες

Παρά το γεγονός ότι η Βρετανία βρίσκεται ανάμεσα στις συμπληγάδες του Brexit και του κορονοϊού, ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι τερματίζει την εποχή της μείωσης των αμυντικών δαπανών για να αντιμετωπίσει καλύτερα την «πιο επικίνδυνη διεθνή κατάσταση που αντιμετωπίζει η Βρετανία μετά τον Ψυχρό Πόλεμο».

«Η εποχή της περικοπής του αμυντικού προϋπολογισμού μας πρέπει να τελειώσει και τελειώνει τώρα», είπε στο κοινοβούλιο, καθώς παρουσίασε σχέδια για μεγαλύτερες στρατιωτικές δαπάνες ύψους 16 δισ λιρών.

«Η εθνική μας ασφάλεια σε 20 χρόνια θα εξαρτηθεί από τις αποφάσεις που λαμβάνουμε σήμερα. Η διεθνής κατάσταση είναι πλέον πιο επικίνδυνη και εντατικά ανταγωνιστική από οποιαδήποτε στιγμή μετά τον Ψυχρό Πόλεμο».

Οι ειδικοί αναφέρουν οτι πρόκειται για τη μεγαλύτερη αύξηση στον αμυντικό προϋπολογισμό από την πρωθυπουργία της Μάργκαρετ Θάτσερ, εκτιμώντας οτι τα κονδύλια θα διατεθούν εν μέρει σε μια Εθνική Κυβερνητική Δύναμη Χάκερ και μια νέα Διαστημική Διοίκηση σχεδιασμένη για την προστασία των δορυφόρων σε τροχιά και την εκτόξευση των δικών της πυραύλων.