Μ. Βρετανία: 938 νεκροί σε μία ημέρα - Ξεπέρασαν τους 7.000 συνολικά

Μ. Βρετανία: 938 νεκροί σε μία ημέρα - Ξεπέρασαν τους 7.000 συνολικά

Το φράγμα των 7.000 ξεπέρασαν τα θύματα της πανδημίας του κορονοϊού στην Μεγάλη Βρετανία, καθώς ακόμα 938 άνθρωποι άφησαν την τελευταία τους πνοή την τελευταία ημέρα εξαιτίας επιπλοκών της νόσου που προκαλείται από τον κορονοϊό. Συνολικά 7.095 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από το ξέσπασμα της πανδημίας.

Πιο αναλυτικά, τις τελευταίες 24 ώρες οι νεκροί από τον κορονοϊό στην Αγγλία ανήλθαν σε 828, ενώ ακόμα 77 θάνατοι καταγράφηκαν στην Σκοτία και 33 στην Ουαλία, με την Βόρεια Ιρλανδία να μην καταγράφει κανένα θάνατο τις τελευταίες 24 ώρες.

Η ηλικίες των νεκρών στην Μ. Βρετανία είναι από 22 ως και 103 ετών, ενώ μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιωθεί 55,242 κρούσματα της νόσου.

Ντάουνινγκ Στριτ: Σταθερή η κατάσταση της υγείας του Μπόρις Τζόνσον

Σταθερή παραμένει η κατάσταση της υγείας του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος εξακολουθεί να βρίσκεται στην εντατική στο νοσοκομείο St Tomas, σύμφωνα με ενημέρωση της Ντάουνινγκ Στριτ, όπως μεταδίδει το BBC.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Ντάουνινγκ Στριτ «ο πρωθυπουργός παραμένει κλινικά σταθερός και ανταποκρίνεται στη θεραπεία. Εξακολουθεί να δέχεται φροντίδα στην εντατική μονάδα του νοσοκομείου St Tomas και είναι σε καλή διάθεση».

Όπως και χθες, ο Μπόρις Τζόνσον λαμβάνει θεραπεία με οξυγόνο και αναπνέει χωρίς τεχνική βοήθεια, σημείωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, ο οποίος απαντώντας στο ερώτημα κατά πόσο ο πρωθυπουργός βρίσκεται σε επαφή με το πρωθυπουργικό γραφείο, διευκρίνισε ότι «δεν εργάζεται, αλλά έχει τη δυνατότητα να επικοινωνήσει με αυτούς που χρειάζεται»

Πρόσθεσε επίσης ότι η Downing Street ήταν «εξαιρετικά ευγνώμων» για τα μηνύματα υποστήριξης που έλαβε ο κ. Johnson καθώς υποβάλλονται σε θεραπεία.

Kirsty O'Connor / PA via AP