Μ. Βρετανία: 881 νέοι θάνατοι από κορονοϊό - Στους 7.978 οι νεκροί

Μ. Βρετανία: 881 νέοι θάνατοι από κορονοϊό - Στους 7.978 οι νεκροί

Στους 881 ανήλθαν οι θάνατοι από τον κορονοϊό το τελευταίο 24ωρο, ελαφρώς μειωμένοι σε σχέση με χθες που καταγράφτηκαν 936, με το συνολικό αριθμό των νεκρών να φτάνει τους 7.978, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του υπουργείου Υγείας. Στα 61.487 τα κρούσματα.

Αναλυτικότερα, καταγράφηκαν 765 θάνατοι στη Αγγλία, 81 στη Σκωτία και 41 στην Ουαλία και χωρίς να έχουν ανακοινωθεί ακόμα τυχόν στοιχεία για τη Βόρεια Ιρλανδία. Οι ασθενείς που κατέληξαν ήταν ηλικίας από 24 έως 103 ετών. Εξ αυτών 43 δεν είχαν υποκείμενο νόσημα, με τον νεαρότερο να είναι 33 ετών.

Συνολικά πλέον η Αγγλία μετρά 7.862 θύματα, η Σκωτία 447 και η Ουαλία 286. Ο πιο πρόσφατος απολογισμός στη Βόρεια Ιρλανδία προσθέτει τουλάχιστον ακόμα 78 νεκρούς.

Ο επικεφαλής επιστημονικών συμβούλων, Πάτρικ Βάλανς, επεσήμανε ότι το μέτρο της κοινωνικής απόστασης αποδίδει επειδή συμβάλλει στην αποτροπή εξάπλωσης του ιού, σταματώντας την εμφάνιση νέων περιστατικών, ενώ έκανε λόγο για πιθανή εξομάλυνση της καμπύλης, διαφορετικά θα υπήρχαν πολύ περισσότερα περιστατικά εισαγωγών στα νοσοκομεία. 

Ο υπουργός Εξωτερικών Ντομινίκ Ραμπ τόνισε ότι είναι πολύ νωρίς για να λήξει το lockdown, επεσήμανε στη σημερινή ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα.και συμπλήρωσε πως «τα μέτρα θα πρέπει να μείνουν ως έχουν μέχρι τα στοιχεία να δείξουν ότι έχουν περάσει πέρα από την κορύφωση».

AP Photo/Jon Super