Μ. Βορίδης: Οι πολίτες περιμένουν να ακούσουν από τον Κυρ. Μητσοτάκη το σχέδιο ανασυγκρότησης της χώρας

Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018, 15:53
-A +A
Μ. Βορίδης: Οι πολίτες περιμένουν να ακούσουν από τον Κυρ. Μητσοτάκη το σχέδιο ανασυγκρότησης της χώρας

Οι πολίτες περιμένουν να ακούσουν από τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη το γενικότερο σχέδιο ανάταξης και ανασυγκρότησης της χώρας, δήλωσε στον ρ/σ του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ, Μάκης Βορίδης.

"Αυτό το οποίο περιμένει κανείς από τον εν αναμονή πρωθυπουργό είναι να επικαιροποιήσει δεσμεύσεις, τις οποίες έχει ήδη κάνει μέσα στα πλαίσια της πραγματικότητας, όπως αυτή πια διαμορφώνεται, να συνεκτιμηθεί το γεγονός ότι αυτό είναι ένα έτος στο οποίο όλοι θα συζητάμε πότε θα γίνουν εκλογές. Ούτως ή άλλως ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει αφήσει ανοιχδτό το ενδεχόμενο μη εξαντλήσεως της τετραετίας (...)Και, σ΄αυτό το πλαίσιο περιμένει κανείς να ακούσει το γενικότερο σχέδιο ανάταξης και ανασυγκρότησης της χώρας και θεωρώ ότι σε μια σειρά από τομείς, στην οικονομία φυσικά, αλλά και στα ζητήματα της ασφάλειας, της εκπαίδευσης, της ενίσχυσης του κοινωνικού κράτους και της κοινωνικής αλληλεγγύης θα αναφερθεί ο αρχηγός της ΝΔ", υπογράμμισε ο κ. Βορίδης.

Ερωτηθείς σχετικά, επισήμανε πως δύο "μεγάλα ζητήματα" μπορούν να επηρεάσουν το πότε θα διεξαχθούν εθνικές εκλογές. "Το πρώτο είναι το θέμα της κατάθεσης του προϋπολογισμού που πρέπει να κριθεί εκεί το ζήτημα της περικοπής των συντάξεων έτσι όπως αυτή έχει νομοθετηθεί, δηλαδή εν τέλει αν θα εφαρμοστεί η νομοθεσία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ή πρόκειται να υπάρξει κάποια λύση σ' αυτό και το δεύτερο μεγάλο ζήτημα είναι το Σκοπιανό, διότι ανάλογα με τις εξελίξεις οι οποίες θα υπάρξουν στη γειτονική χώρα, ανάλογα δηλαδή με το αν θα είναι θετικοί οι Σκοπιανοί στο δημοψήφισμα και το αν θα έχουν προχωρήσει τις συνταγματικές μεταρρυθμίσεις επιτυχώς, μπορεί να υπάρξει θέμα να έρθει αυτή η συμφωνία, την οποία εμείς κρίνουμε ως απαράδεκτη και απορριπτέα, να έρθει προς κύρωση στο ελληνικό κοινοβούλιο. Και εκείνη τη δεδομένη στιγμή θα υπάρξουν πολύ σημαντικές πιέσεις από τον λαό μας, ο οποίος έχει ξεκάθαρα τοποθετηθεί απέναντι σ' αυτή τη συμφωνία (σ.σ. των Πρεσπών) οι οποίες μπορούν να δημιουργήσουν και ρηγματώσεις στο εσωτερικό της κυβερνητικής συνοχής", ανέφερε χαρακτηριστικά.

"Νομίζω ότι θα υπάρξει πολύ σημαντική πίεση από τον λαό μας προκειμένου το κοινοβούλιο, βασικά η κυβερνητική πλειοψηφία, να μην υιοθετήσει τη συμφωνία αυτή. Ενόψει του ό,τι όλο αυτό θα είναι και σχετικά κοντά στις εκλογές, θεωρώ ότι θα επηρεάσει πάρα πολύ τις αποφάσεις των βουλευτών που σκέφονται να τοποθετηθούν υπέρ της συμφωνίας", συμπλήρωσε.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Δευτέρα 15/07/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα