Μ. Βορίδης: Κάνουμε ετήσιο κρατικό προγραμματισμό προσλήψεων για όλους τους φορείς

Μ. Βορίδης: Κάνουμε ετήσιο κρατικό προγραμματισμό προσλήψεων για όλους τους φορείς

Ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης δήλωσε σήμερα ότι το εκλογικό σύστημα των ευρωεκλογών είναι υπό συζήτηση ενώ για το θέμα των προσλήψεων στο δημόσιο είπε ότι γίνεται ετήσιος κρατικός προγραμματισμός προσλήψεων για όλους τους φορείς.

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, ο κ. Βορίδης αναφερόμενος στο χαμηλό ποσοστό εμβολιασμένων στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας της Πάτρας ξεκαθάρισε ότι «πρέπει να επιμείνουμε περισσότερο και πρέπει να πειστεί το σύνολο του πληθυσμού να εμβολιαστεί και ειδικά οι υγειονομικοί που έρχονται σε επαφή με νοσούντες».

Ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης είπε για το θέμα της πιθανής επιβολής νέων περιοριστικών μέτρων ότι το κρίσιμο μέγεθος για τη λήψη αποφάσεων είναι κατά πόσο αντέχει το σύστημα υγείας.

Για το θέμα των προσλήψεων στον δημόσιο τομέα, ο υπουργός Εσωτερικών είπε: «Κάνουμε ετήσιο κρατικό προγραμματισμό προσλήψεων για όλους τους φορείς. Θα αποφασίζει το υπουργείο Εσωτερικών σε συνεργασία με το υπ. Οικονομικών και τις δημοσιονομικές ανάγκες. Μετά θα σηκώνεται η προκήρυξη που θα οδηγεί σε πανελλαδικό γραπτό διαγωνισμό. Αυτόν τον οργανώνει ο ΑΣΕΠ και θα γίνεται μια φορά το χρόνο, εάν χρειαστεί και δύο. Η αναλογία 1 προς 1».

Τέλος, για το θέμα του εκλογικού συστήματος, ο κ. Βορίδης είπε ότι το εκλογικό σύστημα των ευρωεκλογών είναι υπό συζήτηση ενώ γίνεται επανεξέταση και για το κατά πόσο αποδίδει το σύστημα του σταυρού.

«Είναι πολύ μεγάλη η δεξαμενή των ψηφοφόρων για να πει κανείς ότι οργανώνει μία εκστρατεία και δημιουργεί πλεονέκτημα σε αυτούς που έχουν αναγνωρισιμότητα στον πληθυσμό. Αυτές οι υποψηφιότητες έχουν ένα συγκριτικό πλεονέκτημα σε σχέση με άλλες», κατέληξε ο υπουργός Εσωτερικών.