Μ. Βορίδης: Δεν μπορεί να αποκλειστεί η παράταση του lockdown

Μ. Βορίδης: Δεν μπορεί να αποκλειστεί η παράταση του lockdown

«Δεν μπορεί κανείς να αποκλείσει την παράταση του lockdown, δήλωσε ο Μ. Βορίδης, σημειώνοντας ότι «παρακολουθούμε την εξέλιξη της πανδημίας για να πάρουμε αυτές τις αποφάσεις, η οποία δεν μπορεί να προβλεφθεί» και, όπως είπε, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την τήρηση των μέτρων.

Μιλώντας στο MEGA, ο κ. Βορίδης είπε ότι μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου «η εκτίμηση είναι ότι θα πάμε έτσι, και μετά θα δούμε αν θα γίνει νέα παράταση ή αν θα μπορούμε να προχωρήσουμε κάπως με το άνοιγμα της οικονομίας».

Ο κ. Βορίδης τόνισε πως «ρίναι δύσκολο το άνοιγμα – κλείσιμο. Είναι πιο εύκολο να τα κλείσεις όλα, ή να τα αφήσεις όλα ανοιχτά. Αλλά και τα δύο αυτά έχουν πολύ κακά αποτελέσματα».

Όπως εξήγησε «το κλείσιμο σε όλα είναι καταστροφικό για την οικονομία. Το άνοιγμα σε όλα οδηγεί σε εκατόμβες νεκρών. Η προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση είναι μια σύνθετη δράση που προσπαθεί αν βρει την ισορροπία».

«Για αυτό και μόλις το επιτρέπει η πανδημία, αλλάζουν και τα μέτρα», συμπλήρωσε.

«Μαγική συνταγή δεν υπάρχει. Δεν υπάρχει εγχειρίδιο. Γίνεται μια προσέγγιση που προσπαθούμε να βρούμε τις καλύτερες λύσεις. Και τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν. Είναι μια δύσκολη κατάσταση, αντικειμενικά», πρόσθεσε ο κ. Βορίδης στο ίδιο θέμα.

Σχετικά με το ενδεχόμενο να γίνουν προσλήψεις στο ΕΣΥ, ο υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ότι «Η αντιπολίτευση όταν ζητούσε να κάνουμε προσλήψεις, κάναμε 7.000. Μετά είπε να κάνουμε 14.000. Αν κάνουμε 14.000 θα μας πουν να κάνουμε 28.000. Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι κάποιος ασθένησε και δεν νοσηλεύτηκε με το σωστό τρόπο. Δεν κάνουμε προσλήψεις, μόνο και μόνο για να κάνουμε. Το να μπορούμε να μετακινούμε προσωπικό ώστε να αντιμετωπιστεί η πίεση σε μια περιοχή, είναι μια ορθή πρακτική από πλευράς προσωπικού».