Μ. Βορίδης: 520 εκατ. ευρώ απορρόφησαν οι Έλληνες αγρότες από το ΕΣΠΑ

Μ. Βορίδης: 520 εκατ. ευρώ απορρόφησαν οι Έλληνες αγρότες από το ΕΣΠΑ

Σε ποσοστό που υπερβαίνει το 50%, συγκεκριμένα στο 50,55%, κυμάνθηκε η απορροφητικότητα των πόρων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020 το δεύτερο εξάμηνο του 2019, αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, επισημαίνοντας ότι οι ετήσιες πληρωμές δημόσιας δαπάνης έφτασαν τα 620 εκατ. ευρώ.

«Οι σημαντικές πρωτοβουλίες που αναλάβαμε από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων μας στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου, στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου αναπτυξιακού σχεδίου ανάταξης της αγροτικής μας οικονομίας, αποδίδουν καρπούς και σηματοδοτούν την ισχυρή πολιτική μας βούληση να αντιπαρέλθουμε αδυναμίες και καθυστερήσεις του παρελθόντος και να υπερβούμε προβλήματα και λογικές που δρούσαν ανασταλτικά στην υλοποίηση του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης» δήλωσε σχετικά ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης.

Παράλληλα, οι πληρωμές σε μέτρα του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) την περίοδο από τον Αύγουστο έως και τον Δεκέμβριο του 2019 άγγιξαν τα 520 εκατ. ευρώ όταν, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ «στο πρώτο εξάμηνο του έτους οι πληρωμές ήταν της τάξης των 100 εκατ. ευρώ, δηλαδή άνω του 80% των ετήσιων πληρωμών του Προγράμματος πραγματοποιήθηκε στο δεύτερο εξάμηνο του 2019».

Σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό «μέσα από μια σειρά στοχευμένων και καλά σχεδιασμένων ενεργειών καταφέραμε να επανεκκινήσουμε την αναπτυξιακή διαδικασία, προσδίδοντας νέα δυναμική στον αγροδιατροφικό μας τομέα αξιοποιώντας με τον καλύτερο δυνατό και αποτελεσματικό τρόπο τους σημαντικούς πόρους που το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης διαθέτει».