Μ. Βεστάγκερ για Google: Συμπαθώ τις ΗΠΑ αλλά εφαρμόζουμε τον νόμο

Μ. Βεστάγκερ για Google: Συμπαθώ τις ΗΠΑ αλλά εφαρμόζουμε τον νόμο

Η Επίτροπος Ανταγωνισμού της ΕΕ Μαργκρέτε Βεστάγκερ δήλωσε ότι της «αρέσουν πολύ» οι ΗΠΑ, ως απάντηση σε σχόλιο που φέρεται να έκανε ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ότι η ίδια «απεχθάνεται» τη χώρα λόγω των αντιμονοπωλιακών της ενεργειών σε βάρος αμερικανικών εταιριών.

«Μου αρέσουν πολύ οι ΗΠΑ», δήλωσε η Βεστάγκερ σε συνέντευξη Τύπου, ανακοινώνοντας το πρόστιμο-ρεκόρ σε βάρος της Google, ερωτηθείσα για αυτό που φέρεται να δήλωσε ο Τραμπ στη σύνοδο του G7 τον περασμένο μήνα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε στον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ ότι η επικεφαλής σας επί των φορολογικών «απεχθάνεται στις ΗΠΑ», σύμφωνα με συμμετέχοντες στη σύνοδο. Αυτό φάνηκε ως αναφορά στις ενέργειες της Βεστάγκερ απέναντι στην Apple και άλλες αμερικανικές εταίρες αναφορικά με την πρακτική του να διοχετεύουν τα κέρδη τους μέσω ευρωπαϊκών κρατών με χαμηλό φορολογικό συντελεστή.

Η Βεστάγκερ δήλωσε ότι ως Δανή έχει την προδιάθεση να διάκειται θετικά απέναντι στις ΗΠΑ.

«Αλλά γεγονός είναι ότι αυτό δεν έχει καμία σχέση με το πώς νιώθω. Καμία απολύτως. Όπως εφαρμόζουμε τη νομοθεσία περί ανταγωνισμού, το κάνουμε σε όλο τον κόσμο, αλλά όχι σε ένα πολιτικό πλαίσιο», πρόσθεσε.

Η Επίτροπος δήλωσε ότι θα συνεχίσει να εφαρμόζει τη νομοθεσία περί ανταγωνισμού, ανεξάρτητα από το πολιτικό πλαίσιο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία: Ιntime