Μ. Βεστάγκερ: Εξαιρετικό παράδειγμα το sms του Κυρ. Πιερρακάκη

Μ. Βεστάγκερ: Εξαιρετικό παράδειγμα το sms του Κυρ. Πιερρακάκη

Τα εύσημα της αντιπροέδρου της Κομισιόν Μαργκέτε Βεστάγκερ πήρε η αποστολή μέσω sms στον πενταψήφιο αριθμό 13033 που δημιούργησε κατά την πρώτη φάση της πανδημίας ο υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυρ. Πιερρακάκης.

Παρουσιάζοντας το ψηφιακό πακέτο της ΕΕ (digital package), η Μ. Βεστάγκερ έκανε ειδική μνεία στην συγκεκριμένη εφαρμογή ως ένα εξαιρετικό παράδειγμα ψηφιακής ενημέρωσης των πολιτών κατά την πρώτη φάση της πανδημίας. 

«Κατά τη διάρκεια της πανηδμίας, η Ελλάδα δημιούργησε εντός 24ωρών ένα ειδικό αριθμό όπου οι πολίτες μπορούσαν μέσω SMS να αποστείλουν αίτημα για να τους επιτραπεί η μετακίνηση, με την σχετική εξουσιοδότηση να τους αποστέλλεται πίσω στο κινητό τους. Γνώριζαν έτσι ότι είχαν την απαραίτητη άδεια για να μετακινηθούν κατά την διάρκεια του lockdown» ανέφερε χαρακτηριστικά η Μ. Βεστάγκερ.

Αυτή η πολύ απλή ιδέα ενθάρρυνε, όπως ανέφερε η κα Βεστάγκερ, τους πολίτες και δημιούργησε μια εμπιστοσύνη στις ψηφιακές υπηρεσίες που είχε ξεκινήσει να λανσάρει η ελληνική κυβέρνηση κατά τους δύο τελευταίους μήνες πριν ξεσπάσει η πανδημία. Το συγκεκριμένο παράδειγμα δείχνει ότι και ο δημόσιος τομέας μπορεί να λειτουργήσει διευκολύνοντας τις αλλαγές

AP Photo/Michael Sohn