Μάνφρεντ Βέμπερ: «Ναι» στο ελληνικό αίτημα για αναστολή της τελωνειακής ένωσης ΕΕ - Τουρκίας

«Ναι» στο ελληνικό αίτημα για αναστολή της τελωνειακής ένωσης ΕΕ - Τουρκίας
Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΕΛΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Μάνφρεντ Βέμπερ

Υπέρ του ελληνικού αιτήματος για αναστολή της τελωνειακής σύνδεσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία αλλά και υπέρ των κυρώσεων κατά ατόμων τάχθηκε ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Μάνφρεντ Βέμπερ, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως η «περίοδος της διπλωματίας έχει παρέλθει».

Πιο αναλυτικά, με δήλωσή του στην εφημερίδα «Καθημερινή», ο Γερμανός πολιτικός τονίζει πως «οι συνεχιζόμενες προκλήσεις της Τουρκίας, στη βόρεια Κύπρο και με τις έρευνες για αέριο που διεξάγει, οι παραβιάσεις του διεθνούς Δικαίου, είναι προφανείς σε όλους. Όποια κι αν είναι τα κίνητρα, αυτή είναι η πραγματικότητα. Συνεπώς υποστηρίζω κάθε θεμιτή αντίδραση, μεταξύ των οποίων την αναστολή της τελωνειακής ένωσης Ε.Ε.-Τουρκίας και νέες κυρώσεις κατά ατόμων».

Ο επικεφαλής της ομάδας του ΕΛΚ στην Ευρωβουλή υπογράμμισε παράλληλα πως η διατύπωση στα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής την περασμένη εβδομάδα «δεν ήταν αρκετά ισχυρή».

«Είναι σαφές ότι ο Ταγίπ Ερντογάν δεν είναι έτοιμος για έναν εποικοδομητικό διάλογο» και ότι «τώρα είναι η ώρα να αντιδράσουμε και να δράσουμε», κατέληξε ο Μ. Βέμπερ.

AP Photo/Jean-Francois Badias