Μ. Βαρβιτσιώτης: Η Αμερική θα ανατάξει γρήγορα τη διεθνή εικόνα της

Μ. Βαρβιτσιώτης: Η Αμερική θα ανατάξει γρήγορα τη διεθνή εικόνα της

Την ελπίδα ότι η Αμερική θα ανατάξει γρήγορα την διεθνή εικόνα της, εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σχολιάζοντας τη χθεσινή εισβολή στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Real».

 Ο κ. Βαρβιτσιώτης σχολίασε επίσης την επίσκεψη Έντι Ράμα στην Τουρκία, αναφέρθηκε στη χάραξη της ΑΟΖ με την Αλβανία και υπογράμμισε τη συμβολή της ΕΕ στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Όπως είπε ο κ. Βαρβιτσιώτης: «Οι εικόνες που είδαμε χθες στις ΗΠΑ ήταν ένα σοκ για την παγκόσμια κοινή γνώμη. Και ήταν μια εικόνα σοκ για την πίστη και την εμπιστοσύνη που έχουμε αναπτύξει απέναντι στους δημοκρατικούς θεσμούς των ΗΠΑ».

Σχολιάζοντας τη στάση του Τραμπ, ο κ. Βαρβιτσιώτης υπενθύμισε τα λόγια του πατέρα του, Ιωάννη Βαρβιτσιώτη, ότι στην πολιτική δεν έχει σημασία μόνο πώς πολιτεύεσαι, αλλά έχει ακόμη μεγαλύτερη σημασία το πώς αποχωρείς. «Δυστυχώς ο κ. Τραμπ δεν έδειξε αυτή τη γενναιότητα που πρέπει να έχει ένας πολιτικός όταν αντιμετωπίζει μια εκλογική ήττα», παρατήρησε.

Αναφορικά με την επίσκεψη του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα στην Τουρκία και τη συνάντησή του με τον Ερντογάν, σχολίασε ότι η συνάντηση αφορούσε κυρίως τις οικονομικές σχέσεις.

Για τη χάραξη της ΑΟΖ με την Αλβανία, σημείωσε ότι αυτή θα γίνει με από κοινού προσφυγή στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης.

Τέλος, ο κ. Βαρβιτσιώτης επισήμανε τη συμβολή της Ε.Ε. στην διαχείριση της πανδημίας, υπενθυμίζοντας την από κοινού χρηματοδότηση και προμήθεια εμβολίων για όλους τους πολίτες. Χωρίς την Ευρώπη, όπως τόνισε, «δε θα τελείωναν οι έρευνες αυτών των εμβολίων». «Η Ευρώπη μας θωράκισε», είπε χαρακτηριστικά.