Μ. Βαρβιτσιώτης: Δεν κάνουμε πίσω στην υπεράσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων

«Δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσουμε αναπάντητη την Τουρκική προκλητικότητα. Έχουμε απάντηση σε όλα τα επίπεδα. Απαντάμε με ψυχραιμία και δεν κάνουμε πίσω στην υπεράσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων», υπογράμμισε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μιλώντας σήμερα το πρωί στο ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή "Secret” με το δημοσιογράφο Παναγιώτη Τζένο.

Τόνισε, παράλληλα, ότι μετά το διάβημα προς την Τουρκία, η ελληνική πλευρά εκκινεί έναν κύκλο ενημερώσεων στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και στη συνέχεια με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς. 

Σχετικά, με την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τα χρήματα που θα δοθούν από το ευρωπαϊκό ταμείο ανάκαμψης, ο κ. Βαρβιτσιώτης σχολίασε ότι η Ευρώπη έκανε ένα τεράστιο βήμα και σε ότι αφορά την Ελλάδα φάνηκε εξαιρετικά γενναιόδωρη υπό την άποψη ότι η χώρα μας είναι από τις πλέον ωφελημένες από την πρόταση της Επιτροπής. Στόχος, όπως είπε, της ελληνικής κυβέρνησης είναι να απορροφήσει και να αξιοποιήσει εμπροσθοβαρώς αυτά τα κονδύλια, σε αντίθεση με ότι συνέβαινε στο παρελθόν. 

Αναφορικά με την χθεσινή παρουσία και συμμετοχή του καθηγητή κ. Σωτήρη Τσιόδρα, εγκαινιάζοντας τον κύκλο διαδικτυακών συζητήσεων της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης, ο κ. Βαρβιτσιώτης επισήμανε, ως Πρόεδρος και της Επιτροπής Υπουργών «ότι η καλύτερη επιλογή ήταν να φέρουμε, ως πρώτο καλεσμένο, τον κ. Τσιόδρα να δείξει πως η Ελλάδα αντιμετώπισε αυτή την πανδημία, με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα». 

Τέλος, σημείωσε ότι αύριο θα συνεχιστεί αυτός ο κύκλος συζητήσεων, σε μια ανωτάτου επιπέδου τηλεδιάσκεψη με όλους τους θεσμούς του Συμβουλίου της Ευρώπης, ένα γεγονός που θα λάβει χώρα για πρώτη φορά.