Μ. Βαρβιτσιώτης: Αρραγές εθνικό μέτωπο και ισχυρή διπλωματία απέναντι στη τουρκική προκλητικότητα

Μ. Βαρβιτσιώτης: Αρραγές εθνικό μέτωπο και ισχυρή διπλωματία απέναντι στη τουρκική προκλητικότητα

Στο τρίπτυχο με βάση το οποίο κινείται η Ελλάδα «απέναντι στη διαρκή τουρκική προκλητικότητα» και το οποίο στηρίζεται στο αρραγές εθνικό μέτωπο, την ισχυρή διπλωματία και την εμπιστοσύνη στις Ένοπλες Δυνάμεις, αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό Σκάι.

Ειδικότερα, ο κ. Βαρβιτσιώτης τόνισε ότι ο αναθεωρητισμός της Τουρκίας, η πολεμική εμπλοκή και η στρατιωτική παρουσία της σε πολλά μέτωπα δημιουργεί ένα συνολικό ευρωπαϊκό πρόβλημα ασφάλειας.

«Η Τουρκία προκαλεί τους πάντες και παντού. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι οδηγεί σε ισχυροποίηση της θέσης της», σημείωσε και πρόσθεσε ότι απέναντι στη διαρκή τουρκική προκλητικότητα, πρέπει να επιδιώκουμε τρία πράγματα: Πρώτον, ένα αρραγές εθνικό μέτωπο. Δεύτερον, ενίσχυση των διμερών και πολυμερών επαφών μας και τρίτον να έχουμε πάντα εμπιστοσύνη στον τρόπο με τον οποίο οι Ένοπλες Δυνάμεις μας θα προστατεύσουν τη χώρα, εάν απειληθεί.

«Η διπλωματία είναι ξεκάθαρα "το όπλο" το οποίο θέλουμε να χρησιμοποιούμε, αλλά στην περίπτωση που φτάσουμε σε αμφισβήτηση της εθνικής μας κυριαρχίας, θα απαντήσουμε» επεσήμανε.