Κάσος: Λύση στο πρόβλημα των εκπαιδευτικών με πρωτοβουλία Μητσοτάκη

Λύση στο πρόβλημα των εκπαιδευτικών με πρωτοβουλία Μητσοτάκη

Με πρωτοβουλία που ανέλαβε ο πρωθυπουργός επιλύθηκε προσωρινά το πρόβλημα έλλειψης καθηγητή Πληροφορικής στην Κάσο, καθώς με απόφαση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας έφτασαν στο νησί δύο στρατιώτες - πτυχιούχοι Πληροφορικής, μέχρι την τοποθέτηση καθηγητή σε μόνιμη βάση από το υπουργείο Παιδείας.

Πιο αναλυτικά, κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο ακριτικό νησί τέθηκε το ζήτημα από μαθητή που επιθυμούσε να δώσει εξετάσεις σε σχολή Πληροφορικής, ωστόσο λόγω απουσίας καθηγητή η προετοιμασία του θα ήταν ελλιπής.

Ο πρωθυπουργός δεσμεύθηκε να βρει λύση στο πρόβλημα κι έτσι το πρωί της Παρασκευής έφτασαν στην Κάσο δύο στρατιώτες που είναι πτυχιούχοι Πληροφορικής, προκειμένου να προετοιμάσουν όσους μαθητές προτίθενται για τις πανεπιστημιακές εξετάσεις στο παραπάνω αντικείμενο, ύστερα από ενέργειες της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Τέλος, ζητήθηκε από το Υπουργείο Παιδείας να τοποθετηθεί καθηγητής Πληροφορικής στο ακριτικό νησί, ώστε να αντιμετωπιστεί το ζήτημα σε μόνιμη βάση.