«Λουκέτο» στο δημαρχείο Σάμου - Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες προσφύγων

«Λουκέτο» στο δημαρχείο Σάμου - Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες προσφύγων

«Καζάνι που βράζει» θυμίζει για ακόμη μία ημέρα η Σάμος καθώς πρόσφυγες και μετανάστες πλημμύρισαν τους δρόμους γύρω από το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης από νωρίς το πρωί της Παρασκευής. Χτυπώντας κάδους σκουπιδιών και φωνάζοντας συνθήματα, διαμαρτυρήθηκαν για τις συνθήκες που επικρατούν και ζητούν τον απεγκλωβισμό τους από το νησί.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις προσπαθούν να αποτρέψουν το πλήθος των συγκεντρωμένων μεταναστών να κινηθεί προς το κέντρο της πόλης.

Την ίδια ώρα και μετά τη λήξη της 48ωρης προθεσμίας που είχε δώσει στην κυβέρνηση για αποσυμφόρηση του νησιού, κινητοποιήσεις ξεκινάει από σήμερα και η δημοτική αρχή Ανατολικής Σάμου.

«Τα ζητήματα ασφάλειας της τοπικής κοινωνίας είναι πλέον στο κόκκινο. Σας μιλάω μέσα από ένα κλειστό δήμο σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Υπάρχει συνεχής επικοινωνία με τον αρμόδιο υπουργό τον κύριο Χρυσοχοΐδη και υπάρχει υπόσχεση από την πλευρά του ότι στις προτεραιότητες του υπουργείου είναι η αποσυμφόρηση του νησιού της Σάμου τα επόμενα 24ωρα», αναφέρει 

Κλειστές παραμένουν σήμερα όλες οι υπηρεσίες του Δήμου Ανατολικής Σάμου με εξαίρεση τους Παιδικούς-Βρεφονηπιακούς Σταθμούς και την Υπηρεσία Αποκομιδής Απορριμμάτων, ενώ αύριο το μεσημέρι η δημοτική αρχή θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας στο χώρο ελλιμενισμού των σκαφών της FRONTEX.

Σύλληψη 15χρονου που κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας

Με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας, εντόπισε και συνέλαβε η αστυνομία τον 15χρονο που αναζητούσε, μετά τα βίαια επεισόδια που ξέσπασαν προ ημερών στο νησί μεταξύ μεταναστών.

Εκτός από τον 15χρονο, οι αστυνομικές δυνάμεις εντόπισαν και τον 19χρονο, ο οποίος κατηγορείται για εμπρησμό, ενώ έπειτα από αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων έχουν ταυτοποιηθεί ακόμη έντεκα αλλοδαποί ως δράστες του περιστατικού της συμπλοκής. Ένας εξ αυτών κατηγορείται και για απόπειρα ανθρωποκτονίας, με τη χρήση αιχμηρού αντικειμένου.

Οι έρευνες συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σάμου.