Λονδίνο: Λεωφορεία μετατράπηκαν σε ασθενοφόρα για την διακομιδή ασθενών με κορονοϊό

Λονδίνο: Λεωφορεία μετατράπηκαν σε ασθενοφόρα για την διακομιδή ασθενών με κορονοϊό

Στην επιστράτευση λεωφορείων για την μεταφορά ασθενών με κορονοϊό στα νοσοκομεία της βρετανικής πρωτεύουσας προχώρησαν οι βρετανικές αρχές, καθώς η πίεση στο σύστημα υγείας εξακολουθεί να είναι μεγάλη, ενώ μόνο το τελευταίο 24ωρο περισσότεροι από 1.800 ασθενείς κατέληξαν από επιπλοκές της νόσου.

Σύμφωνα με βρετανικά μέσα ενημέρωσης, ήδη, δύο λεωφορεία έχουν μετατραπεί σε ασθενοφόρα, που διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό, ενώ το καθένα από αυτά είναι σε θέση να μεταφέρει έως και τέσσερις ασθενείς.

Τα λεωφορεία διαθέτουν μεταξύ άλλων αντλίες έγχυσης, μάσκες οξυγόνου και συσκευές παρακολούθησης. Αρχικά, η μεταφορά ασθενών θα γίνεται στο νοσοκομείο Nightingale, που άνοιξε πρόσφατα και λειτουργεί για την ανάρρωση πολιτών από κορονοϊό.

Τα λεωφορεία προσέφερε στο σύστημα υγείας η εταιρεία Go-Ahead με στόχο να υπάρξει βοήθεια. Οι θέσεις έχουν ξηλωθεί για να αυξήσουν τον χώρο και να μπορέσει να μπει ο απαραίτητος εξοπλισμός, ενώ μέσα θα επιβαίνουν γιατροί, νοσοκόμοι και εθελοντές, που έχουν κάνει ήδη το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Ο εξοπλισμός λειτουργεί με τις μπαταρίες του λεωφορείου. Σύμφωνα με τον Guardian, οι πρώτοι ασθενείς θα διακομισθούν τις επόμενες ημέρες, ενώ σημειώνεται πως το εθνικό σύστημα υγείας υφίσταται τεράστιο χτύπημα και οι θάνατοι από κορονοϊό αυξάνονται καθημερινά.

Περισσότεροι από 1.800 νεκροί για δεύτερο 24ωρο

Τα νοσοκομεία του εθνικού συστήματος υγείας στο Λονδίνο έχουν δεχθεί τεράστια πίεση, μετά την υπερμετάδοση του μεταλλαγμένου στελέχους, που εξαπλώνεται με μεγάλη ταχύτητα. Οι γιατροί που καλούνται πολλές φορές να πάρουν κρίσιμες αποφάσεις, φοβούνται ότι η κατάσταση θα επιδεινωθεί.

Η Βρετανία ανακοίνωσε χθες τους περισσότερους θανάτους από την αρχή της πανδημίας, για δεύτερη διαδοχική ημέρα, με 1.820 απώλειες, με το σύνολο των θυμάτων ένα βήμα πιο κοντά στις 100.000. Παράλληλα, καταγράφηκαν άλλα 38.905 κρούσματα κορονοϊού.