Λονδίνο: Κατάληψη σε έπαυλη που φέρεται να ανήκει στον Ρώσο ολιγάρχη Νεριπάσκα

Λονδίνο: Κατάληψη σε έπαυλη που φέρεται να ανήκει στον Ρώσο ολιγάρχη Νεριπάσκα

Ομάδα αναρχικών κατέλαβε σήμερα Δευτέρα έπαυλη που φέρεται να ανήκει στον Ρώσο ολιγάρχη Όλεγκ Νεριπάσκα στο κέντρο του Λονδίνου. Οι καταληψίες κρέμασαν πανό από ένα παράθυρο που γράφει «αυτή η ιδιοκτησία απελευθερώθηκε», όπως μεταδίδει το sky news.

Ο Ντεριπάσκα είναι ένας 54χρονος βιομήχανος που ίδρυσε τον γίγαντα αλουμινίου Rusal, ο οποίος προστέθηκε στη λίστα κυρώσεων της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου στις 10 Μαρτίου, μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Η τύχη του χαρτοφυλακίου ακινήτων του στη Βρετανία παραμένει ασαφής αφού η κυβέρνηση δήλωσε ότι τα περιουσιακά του στοιχεία θα δεσμευτούν.

Σε δήλωσή τους οι καταληψίες - που αυτοχαρακτηρίστηκαν ως αναρχικοί - είπαν: «Με την κατάληψη αυτής της έπαυλης, θέλουμε να δείξουμε αλληλεγγύη στον λαό της Ουκρανίας, αλλά και στον λαό της Ρωσίας που ποτέ δεν συμφώνησε σε αυτή την τρέλα. Εσείς καταλαμβάνετε την Ουκρανία, εμείς σας καταλαμβάνουμε».

Μάλιστα ανέφεραν ότι η έπαυλη θα «χρησιμοποιηθεί ως κέντρο για την υποστήριξη των προσφύγων» και ότι θα στοχοποιηθούν και άλλες περιουσίες.
Οι εκπρόσωποι του Ντεριπάσκα δεν έχουν σχολιάσει το συμβάν.

Λίγο πριν την επιβολή των κυρώσεων, ο Ντεριπάσκα είπε ότι χρειάζεται ειρήνη το συντομότερο δυνατό στην Ουκρανία και προειδοποίησε ότι η Ρωσία θα είναι διαφορετική μετά τη σύγκρουση.