Λόφους σχηματίζουν τα σκουπίδια σε πολλές περιοχές της Αθήνας

Λόφους σχηματίζουν τα σκουπίδια σε πολλές περιοχές της Αθήνας

Μικρούς… λόφους σχηματίζουν τα σκουπίδια σε πολλούς Δήμους της Αττικής, καθώς από τα μεσάνυχτα της Κυριακής προς Δευτέρα οι υπάλληλοι καθαριότητας έχουν αποκλείσει τα αμαξοστάσια με αποτέλεσμα η αποκομιδή των απορριμμάτων να μην γίνεται καθόλου ή να γίνεται με προβλήματα.

Σήμερα Πέμπτη, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση (ΠΟΕ-ΟΤΑ) έχει προκηρύξει 24ωρη απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Καραϊσκάκη, αντιδρώντας στην απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου να κρίνει αντισυνταγματικές τις παρατάσεις των συμβασιούχων.

Θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Εσωτερικών, ενώ έχει προγραμματισθεί συνάντηση Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας με τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, για τους 6.700 συμβασιούχους της καθαριότητας στους Δήμους υπάρχει η πιθανότητα ρύθμισης που θα παρατείνει την εργασία τους μέχρι τα αποτελέσματα του διαγωνισμού για προσλήψεις, τον οποίο έχει προαναγγείλει ο πρωθυπουργός.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, διατύπωσε την πρόθεση της κυβέρνησης να προκηρυχθούν θέσεις μόνιμης απασχόλησης μέσω του ΑΣΕΠ για τους εργαζόμενους στην καθαριότητα των δήμων, των οποίων η επέκταση των συμβάσεων κρίθηκε αντισυνταγματική.

Σε εξέλιξη δύο μεγάλες συγκεντρώσεις συμβασιούχων των ΟΤΑ

Δύο μεγάλες συγκεντρώσεις συμβασιούχων των δήμων βρίσκονται σε εξέλιξη στο κέντρο της Αθήνας. Η μία πραγματοποιείται από την ΠΟΕ-ΟΤΑ έξω από τα γραφεία της στην πλατεία Καραϊσκάκη, στο Μεταξουργείο, και η άλλη από το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής στην πλατεία Ομονοίας.

Αμφότερες θα καταλήξουν έξω από το υπουργείο Εσωτερικών στην πλατεία Κλαυθμώνος, με αποτέλεσμα να κλείνουν σταδιακά για τα οχήματα οι οδοί Αγίου Κωνσταντίνου, Σταδίου και τα γύρω στενά.

Οι διαδηλωτές ζητούν νομοθετική ρύθμιση για μετατροπή των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου, ώστε να μην οδηγηθούν στην ανεργία μετά την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου περί αντισυνταγματικότητας των παρατάσεων.

Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εσωτερικών για το ίδιο θέμα έχουν προγραμματίσει και οι αιρετοί, από τις 11:00 το πρωί, οπότε αναμένεται το διοικητικό συμβούλιο και οι επικεφαλής των παρατάξεων της ΚΕΔΕ να συναντηθούν με τον υπουργό Πάνο Σκουρλέτη.

Με πληροφορίες από skai.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

(Φωτογραφία αρχείου: Sooc)