7ος χρόνος, ημέρα 2055η
Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2021

Lockdown: Αύριο οι αποφάσεις για επέκταση ωραρίου στην εστίαση και κατάργηση SMS

Lockdown: Αύριο οι αποφάσεις για επέκταση ωραρίου στην εστίαση και κατάργηση SMS

Στην αυριανή συνεδρίαση της Επιτροπής των Ειδικών αναμένεται να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις για την κατάργηση των SMS για τις μετακινήσεις αλλά και η διεύρυνση του ωραρίου στις επιχειρήσεις της εστίασης.

«Αύριο συνεδριάζει η επιτροπή για μια σειρά από ζητήματα. Για τον τρόπο με τον οποίο θα αρθούν οι υπερτοπικές μετακινήσεις, για την πιθανότητα διεύρυνσης του ωραρίου και για το click inside για το πώς θα γίνουν όλα αυτά. Η χώρα δεν μπορεί να μείνει κλειστή για πάντα», δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6.

Σχετικά με το ωράριο στην εστίαση, θεωρείται σχεδόν βέβαιη η επέκταση της λειτουργίας των επιχειρήσεων ως τα μεσάνυχτα από τις 11 το βράδυ που ισχύει σήμερα, ώστε να δοθεί η δυνατότητα αύξησης των εσόδων των συγκεκριμένων επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία, ενώ δεδομένη θεωρείται και η κατάργηση του sms στο 13033 και στο 13032, κάτι το οποίο έχει προαναγγελθεί από κυβερνητικά στελέχη τις προηγούμενες ημέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνεδρίαση της Επιτροπής θα τεθεί και το ζήτημα της κατάργησης του click away και του click inside για το λιανεμπόριο, ενώ θεωρείται πιθανή και η εκπόνηση ενός συνολικότερου οδικού χάρτη για τα επόμενα βήματα χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων.

Τέλος, σημειώνεται πως την Πέμπτη, αναμένονται και οι τελικές ανακοινώσεις σχετικά με το άνοιγμα του τουρισμού τις ερχόμενες ημέρες, με τον αρμόδιο υπουργό Χάρη Θεοχάρη να εξειδικεύει τον τρόπο με τον οποίο θα μπαίνουν στη χώρα οι επισκέπτες από το εξωτερικό.

Υπενθυμίζεται πως από την ερχόμενη Δευτέρα 17/5 επαναλειτουργούν οι παιδικοί και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, κολέγια και εργαστήρια των ΙΕΚ, ωδεία, σχολεία δεύτερης ευκαιρίας, ενώ την Παρασκευή 21 Μαΐου θα ανοίξουν οι θερινοί κινηματογράφοι με πληρότητα 75%, ενώ την Παρασκευή 28 Μαΐου θα επαναλειτουργήσουν  θέατρα και συναυλίες σε υπαίθριους χώρους αλλά μόνο για καθήμενους και με πληρότητα 50%.