Λήξη συναγερμού για ύποπτο όχημα στο Λονδίνο

Λήξη συναγερμού για ύποπτο όχημα στο Λονδίνο

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση έλαβε χώρα περί τις 10:20 π.μ. (12:20 ώρα Ελλάδος) στην περιοχή του Λονδίνου Elephant and Castle καθώς η αντιτρομοκρατική διερευνούσε το περιεχόμενο ενός αυτοκινήτου, στην οδό St George's, ενώ έκλεισε κι ένας σταθμός του μετρό. 

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Αστυνομίας, περί τις 12:10 τοπική ώρα το συμβάν θεωρήθηκε λήξαν, με τις Αρχές να επιτρέπουν και πάλι στην κυκλοφορία τους δρόμους γύρω από το Elephant Castle, με την αστυνομία να επιβεβαιώνει τις έρευνες. Παράλληλα, φωτογραφία του ύποπτου οχήματος κάνει το γύρο του διαδικτύου το οποίο ελέγχεται από τους αστυνομικούς. Στους γύρω δρόμους σημειώνεται κυκλοφοριακό έμφραγμα καθώς η κυκλοφορία αποκαθίσταται σταδιακά.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν πως τελικά το εγκαταλελειμμένο βαν ήταν έμφορτο με σάκους ρυζιού, ωστόσο οι έρευνες συνεχίζονται. 

Όπως αναφέρει ανάρτηση της Deutsche Welle στο twitter ο σταθμός του μετρό Bakerloo είχε αποκλειστεί, ανάμεσα στο Elephant Castle και Lambert North, σύμφωνα με την υπηρεσία δημόσιων μεταφορών του Λονδίνου.

Η αρχή των δημόσιων μεταφορών της βρετανικής πρωτεύουσας ανακοίνωσε ότι ανταποκρίθηκε σε έναν συναγερμό ασφαλείας έξω από το μετρό του Elephant and Castle και ότι ένας δρόμος στην περιοχή έκλεισε με κατεύθυνση προς τα ανατολικά «εξαιτίας ενός περιστατικού των υπηρεσιών αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών».

Σύμφωνα με χρήστες του twitter κάποιοι εργαζόμενοι χρειάστηκε να εκκενώσουν τους χώρους εργασίας τους, ενώ απαγορεύτηκε η κυκλοφορία για τους πεζούς στους γύρω δρόμους.