7ος χρόνος, ημέρα 2102η
Τρίτη, 3 Αυγούστου 2021

Live η ομιλία του Κυρ. Μητσοτάκη για τα εγκαίνια 14 αεροδρομίων της Fraport

Live η ομιλία του Κυρ. Μητσοτάκη για τα εγκαίνια 14 αεροδρομίων της Fraport

Σε εξέλιξη βρίσκεται η τελετή εγκαινίων των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, που διαχειρίζεται η Fraport, και λειτουργούν αναβαθμισμένα στο νέο τερματικό σταθμό του αεροδρομίου «Μακεδονία».

Στην τελετή παρευρίσκεται και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το πρόγραμμα αναβάθμισης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας ολοκληρώθηκε 3 μήνες νωρίτερα από τα αρχικά χρονοδιαγράμματα και η Fraport, τον Φεβρουάριο του 2021, παρέδωσε 14 καινούργια, αναβαθμισμένα και ασφαλή αεροδρόμια, με νέες υπηρεσίες και περισσότερες ανέσεις για τους Έλληνες και τους ταξιδιώτες απ' όλον τον κόσμο.

Αναλυτικά: Κατασκευάστηκαν 5 νέοι σύγχρονοι αεροσταθμοί, έγιναν 5 επεκτάσεις αεροσταθμών, 4 αναδιαμορφώσεις αεροσταθμών, ανακαινίστηκαν 12 διάδρομοι προσαπογείωσης, κατασκευάστηκαν και ανακαινίστηκαν 12 πυροσβεστικοί σταθμοί.

Τα εγκαίνια συμπίπτουν με το άνοιγμα του τουρισμού και η λειτουργία των 14 αναβαθμισμένων περιφερειακών αεροδρομίων έχει τεράστια σημασία για τον τουρισμό, την εξυπηρέτηση εγχώριων και ξένων ταξιδιωτών και την εικόνα μιας σύγχρονης χώρας.

Δείτε live