Live η ενημέρωση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο

Live η ενημέρωση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στα μέτρα της κυβέρνησης για να ανακουφιστεί η κοινωνία από τη συνεχιζόμενη κρίση, ενώ μίλησε και για το φετινό πρόγραμμα του Κοινωνικού Τουρισμού.

Όπως είπε, η ιδιωτική συμμετοχή είναι μειωμένη έως και μηδενική για τους ιδιώτες και στόχο, ενώ η επιδότηση είναι αυξημένη σε όλες τις κατηγορίες και τον Αύγουστο θα φτάσει το 20%.

Για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, έκανε λόγο για εξυγίανση της ελληνικής ναυτιλίας και είπε πως με το νέο νομοσχέδιο θα λειτουργήσουν και πάλι και θα αξιοποιηθούν πλήρως για να αναδειχτεί και η ελληνική ναυπηγική. 

Για τις κατηγορίες της Τουρκίας για τα pushbackhs είπε: Η Ελλάδα εφαρμόζει μεταναστευτική πολιτική που σέβεται απολύτως του διεθνούς κανόνες. Η Ελλάδα σώζει ανθρώπινες ζωές, συμπεριφέρεται με αξιοπρέπεια και εξετάζει οποιαδήποτε καταγγελία πέσει στην αντίληψή της. Αυτό που δεν κάνει είναι να επιστρέψει σε συνθήκες χάους στο μεταναστευτικό.

Η Ελλάδα εκπέμπει πολύ καθαρά και σαφή μηνύματα, δεν έχει καμία πρόθεση να εμπλακεί σε συνθήκες έντασης στο Αιγαίο αλλά είναι ανυποχώρητη σε θέματα κυριαρχία. Έχουμε το διεθνές δίκαιο με το μέρος μας, είπε αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά.

Αναφορικά με την αύξηση των κρουσμάτων, ο κ. Οικονόμου είπε: «Παρακολουθούμε την εξέλιξη της πανδημίας γι' αυτό καλούμε αυτούς που αισθάνονται πιο ευάλωτοι να τηρούν αυξημένα μέτρα, από εκεί και πέρα δεν υπάρχει κάτι που να μας κάνει να αλλάξουμε στρατηγική, σε συνδυασμό με τις εισηγήσης της επιτροπής».

Τέλος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει την Τρίτη 05/07(10:30) στο Ευρωκοινοβούλιο, κατόπιν πρόσκλησης της προέδρου Ρομπέρτα Μετσόλα.

Δείτε την ενημέρωση: