Λιμενικό: Επιβλήθηκαν οι πρώτες κυρώσεις σε κωπηλάτη, αγνόησε τις προειδοποιήσεις

Λιμενικό: Επιβλήθηκαν οι πρώτες κυρώσεις σε κωπηλάτη, αγνόησε τις προειδοποιήσεις

Η πρώτη επιβολή κυρώσεων σε κωπηλάτη, ο οποίος αγνόησε τις προειδοποιήσεις για την κακοκαιρία και εξήλθε στα ανοιχτά της ταραγμένης θάλασσας, στην Άνδρο, ζητώντας εν συνεχεία τη συνδρομή του λιμενικού, υπήρξε από το Λιμενικό Σώμα. 

Σύμφωνα με τη νομοθεσία προβλέπονται κυρώσεις σε όσους αψηφούν τις οδηγίες των Λιμενικών Αρχών σε περιπτώσεις κακοκαιρίας και εν συνεχεία ζητούν τη βοήθεια του λιμενικού. Όπως έγινε γνωστό από το Λιμεναρχείο Γαυρίου, ο 43χρονος κωπηλάτης κινδύνευσε ενώ βρισκόταν στα ανοιχτά με τη σανίδα του, όπου στην περιοχή έπνεαν άνεμοι 7 μποφόρ, με αποτέλεσμα να ζητήσει τη συνδρομή των λιμενικών αρχών. 

Αναλυτικότερα, η ανακοίνωση του Λιμεναρχείου αναφέρει: «Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Γαυρίου Άνδρου μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου, για την αδυναμία προσέγγισης στην ακτή 43χρονου κωπηλάτη όρθιας κωπηλασίας (SUP), ο οποίος βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή ”Κυπρί” ν. Άνδρου. Άμεσα για την περιοχή εκίνησε περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και απέπλευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.. Ο 43χρονος εντοπίστηκε και περισυνελέγη από το περιπολικό σκάφος καλά στην υγεία του και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο λιμένα Γαυρίου. Από τη Λιμενική Αρχή Γαυρίου κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων».

Πρόστιμο προς τον 43χρονο δεν έχει ακόμα επιβληθεί καθώς εξαρτάται από αυτά που θα υποστηρίξει στην απολογία του. Στην περίπτωση που κριθεί ότι θα πρέπει να επιβληθεί πρόστιμο αυτό θα εκδοθεί από το αρχηγείο του λιμενικού.