7ος χρόνος, ημέρα 2055η
Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2021

Μ. Γκάγκα: Λιγότερα κρούσματα στις ΜΕΘ - Φόβοι για νέο κύμα αν δεν τηρηθούν τα μέτρα στη μετακίνηση

Λιγότερα κρούσματα στις ΜΕΘ - Φόβοι για νέο κύμα αν δεν τηρηθούν τα μέτρα στη μετακίνηση

Αυτή την περίοδο φαίνεται να πηγαίνουμε λίγο καλύτερα, όπως υποστήριξε η διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου Σωτηρία, Μίνα Γκάγκα στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. 

«Έχουμε λιγότερα κρούσματα και κενά κρεβάτια στις μονάδες εντατικής αλλά εξακολουθούμε να έχουμε εισαγωγές και κάποια άτομα χρειάζονται περισσότερη αγωγή ή και να διασωληνωθούν» δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Στο αν περιλαμβάνονται εμβολιασμένα άτομα μεταξύ των νοσηλευομένων, η Μ. Γκάγκα απάντησε πως «γενικά έχουμε ασθενείς που έχουν κάνει την πρώτη δόση και τα συμπτώματα τους άρχισαν πριν ή εκδηλώθηκαν κατά την διάρκεια αυτής, αλλά μέχρι στιγμής στο νοσοκομείο που έχουμε περίπου 5.000 εισαγωγές είχαμε μόνο 2 περιπτώσεις ανθρώπων που έχουν εμβολιαστεί και χρειάσθηκε να νοσηλευτούν, όμως ήταν και οι δύο με πολλά προβλήματα και όχι πολύ καλό ανοσολογικό υπόβαθρο που σημαίνει ότι το εμβόλιο δεν μπορεί να είναι το ίδιο αποτελεσματικό. Κατά τα άλλα έχουμε πάψει να βλέπουμε εμβολιασμένους στο νοσοκομείο και είναι πολύ σημαντικό». 

Για να είμαστε πλήρως καλυμμένοι πρέπει να γίνουν και οι 2 δόσεις εμβολίου, τόνισε η κα Γκάγκα, ενώ για το φάρμακο του Ισραήλ ανέφερε πως είναι ένα αντιφλεγμονώδες που φαίνεται να λειτουργεί και έχει γίνει η πρώτη μελέτη φάσης 1. Σχετικά με την άρση των περιορισμών υπογράμμισε πως αν δεν τηρήσουμε τα μέτρα η μετακίνηση μπορεί να πυροδοτήσει νέο κύμα και γι αυτό πρέπει να είμαστε προσεκτικοί.