Λιβανός: Στη νέα ΚΑΠ σχεδιάσαμε και αποτυπώσαμε την εθνική μας πρόταση

Λιβανός: Στη νέα ΚΑΠ σχεδιάσαμε και αποτυπώσαμε την εθνική μας πρόταση

Ως το «επιστέγασμα μιας μακράς και εντατικής περιόδου δημόσιας διαβούλευσης και προετοιμασίας» χαρακτήρισε το στρατηγικό σχέδιο της Ελλάδας για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) 2023-2027, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιος Λιβανός.

Η Ελλάδα ήταν μία από τις πρώτες της ΕΕ που υπέβαλε το εθνικό στρατηγικό σχέδιο, μέσω της ειδικής πλατφόρμας (SFC) που έχει αναπτυχθεί για το σκοπό αυτό από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. 

«Σε αυτή τη δημοκρατική και πολυσυμμετοχική διαδικασία αναδείχθηκαν οι νέες προκλήσεις, οι προβληματισμοί, οι δυνατότητες και οι προοπτικές της ελληνικής γεωργίας και κτηνοτροφίας, καθορίζοντας εν πολλοίς τις στρατηγικές μας επιλογές, τις πολιτικές μας αποφάσεις και κατ' επέκταση το περιεχόμενο της στρατηγικής που σχεδιάσαμε και αποτυπώσαμε στην εθνική μας πρόταση. Μιας πρότασης ισορροπημένης και συνεκτικής με αναπτυξιακό προσανατολισμό, κοινωνική ευαισθησία και αυξημένη μέριμνα για το περιβάλλον και το κλίμα» πρόσθεσε ο κ. Λιβανός.

Ευχαρίστησε όλους όσοι συμμετείχαν στο εγχείρημα και συγκεκριμένα «... τον γενικό γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής & Διεθνών Σχέσεων κ. Κωνσταντίνο Μπαγινέτα, τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΑΑΤ, τη Δ/νση Αγροτικής Πολιτικής, τις Διαχειριστικές Αρχές και τους συμβούλους του ΥΠΑΑΤ για την εντατική, συστηματική και επίπονη προσπάθεια που κατέβαλαν για την κατάρτιση και υποβολή του. Συνεχίζουμε με τους ίδιους ρυθμούς και στη νέα χρονιά, οπότε και θα υπάρξει διεξοδική επεξεργασία και διαβούλευσή του με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ε.Ε. στη βάση των μεταρρυθμιστικών στόχων που θέτει η νέα ΚΑΠ, προκειμένου να εξασφαλιστεί η έγκρισή του και να ξεκινήσουμε την υλοποίησή του από το έτος 2023»